ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кашлицата отшумя! В чужбина се лекуват така

През есента и зимата започват да върлуват вируси. Лесно се хваща грип. Човек вдига температура, а и кашлицата е доста неприятна

Преди да посегнете към скъпите антибиотици, пробвайте някоя от тези изпитани рецепти от чужбина, с които кашлицата ще си отиде.

1. Сок от черна ряпа

Тази рецепта е особено популярна в Русия. Руснаците вземат по-големи черни репи и без да ги белят, издълбават дупка, в която слагат захар.

Ряпата се оставя да престои известно време, докато захарта се разтопи. После сокът се изпива, а кашлицата си отива.

rjapa
В Русия борят кашлицата със сок от черна ряпа

2. Ябълков чай от Румъния

В Румъния с кашлицата се справят с помощта на една интересна рецепта.

Измивате една средно голяма или голяма ябълка, без значение какъв сорт е. Режете я на парчета, но не я белите и не махате семките, защото и те са полезни за организма. Слагате я в съд с 2 литрd студена вода.

Измивате и счуквате 3 ореха. Без да ги почиствате от черупката, слагате във водата при ябълката.

Вземате една глава червен (кромид) лук. Махате най-външните люспи. Следващият слой люспи ги отделяте, изплаквате ги и ги слагате при ябълката и орехите.

Тези съставки слагате на огъня. Когато водата заври, оставяте още 10 минути. Отнемате от огъня, като не прецеждате, докато не мине още 1/2 час.

Прецеждате и пиете по 1 малка чашка за кафе на гладно преди ядене. При положение, че кашлицата е много силна, пийте през 2 часа.

Ако лекарството не ви е вкусно, добавете малко мед.

kashlica
С народна медицина от чужбина преборете досадната кашлица

3.  Ако имате кашлица, болно гърло и ангина

Тази рецепта е от Гърция.

Купувате по-едри маслини. Сцепвате ги на 2 и вадите костилките.

Вземате кърпа, парче плат или марля. Върху тях нареждате половинките маслини с кожата към плата и вътрешната част нагоре.

Слагате компреса върху болното гърло, така че вътрешната част на маслините да прилепне към кожата. Слагате найлон. Ако искате, увийте врата с бинт или друга кърпа, за да не се разпадне вашият компрес.

Трябва да спите по този начин. На следващата сутрин махате компреса. Зехтинът от маслините е попил във вашата кожа, а самите маслини изглеждат съсухрени.   Кашлицата трябва да се е успокоила, ако не си е отишла напълно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *