ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Обяд на работното място = наднормени килограми!

Храненето в обедната почивка на работното място създава риск от наднормено тегло и затлъстяване. Опасността е доказана от екип на Държавния университет в Ню Йорк.

eating_works02220614Много хора се изкушават да обядват сандвич или салата на самото си работно място, коментират от medikforum.ru. Това дава възможност да се отхвърли още малко от работата, с която сме затрупани. А може би обяснението е в мързела?! Но този маниер на хранене, който изглежда удобен и безобиден, всъщност може да стане причина за затлъстяване.

Американците са открили, че хората, които похапват на бюрото си в офиса и се въздържат да направят няколко крачки дори до близкото кафене, не само стават жертва на затлъстяване. При тях има дефицит на витамини и високи стойности на холестерина. Цитираното изследване едно от първите в света изследва хранителните навици на съвременния човек извън дома.

В изследването са били обхванати 8314 доброволци, които били наблюдавани в продължение на пет години. Учените изследвали връзката между количеството и вида на храната в офиса и здравето на хората. В много от случаите храната, изядена на бюрото, била от типа фаст фууд – доставена от близки заведения. Същевременно са събирани и данни за здравословното меню, предлагано също в заведения близо до работното място.

Изненадващо се оказва, че заплахата от наднормени килограми се появява при всеки тип хранене извън дома – било то на работното място, в ресторант или кафене. Това е свързано както с обездвижването, така и с предпочитаните видове храни, далеч от типа здравословни. Разбира се, най-сериозен за килограмите риск има когато човек не се отлепя изобщо от работния си стол през целия ден и изяжда набързо сандвич или пица на бюрото.

Затлъстяването не случайно е истински бич за здравето на висок процент от населението в САЩ, Великобритания и други развити страни. Там делът на затлъстелите е около 30%, а други 60% имат наднормени килограми. Учените алармират: ако тази тенденция се запази, след 20 години половината жители на развитите страни ще са хора със затлъстяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *