Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три здравни съвета за влажно есенно време

Високата влажност на въздуха и температурните амплитуди през есента могат да причинят дискомфорт или да разболеят и най-здравия човек. Сега времето е точно такова – затова имат смисъл следващите три здравни съвета.

esen* Ниските сутрешни температури и влагата могат да причинят спазми на кръвоносните съдове и усещане за недостиг на въздух, описват от kp.ru. На такива състояния помага запарка от черен чай с подправки: направете го в термос с добавен кардамон, настъргано индийско орехче, кимион. Няколко глътки от тази прецедена запарка подобряват веднага неприятното състояние. Същата работа върши и парченце ароматна подправка карамфил, което можете да подъвчете няколко минути. Чудесно действат и билковите отвари от мента, маточина и мащерка.

* В тази част на годината без видима причина се обаждат и разширените вени. При влажно време натоварването на вените в долните крайници се увеличава, кръвта е сгъстена и се движи бавно, усеща се тежест. Дори енергични хора започват да влачат крака и да се оплакват от постоянна умора. В такива случаи е добре да се носят специални еластични чорапи, но по-важно е всеки ден да се ходи поне 40 минути пеш. Ако работите в офис или прекарвате много време у дома в седнало положение – правете проста гимнастика. Ето как: заставате в изправено положение и двайсетина пъти прехвърляте тежестта на тялото от пръстите към петите и обратно. На около час ставайте за 2-3 минути, ако ситуацията позволява – правете по няколко прикляквания.

* Студената влага е мор за щитовидната жлеза. Тя е много чувствителна към такива условия и може да наруши нормалния си ритъм. Това се проявява в засилена зиморничавост, студени крайници, блед тен на лицето. Погрижете се за менюто си – включете в него зелени ябълки, спанак, орехи и мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *