ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАНИТОП / LANITOP

Съдържа метилдигоксин, лактоза, повидон, кросповидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат

lanitop-0.1-mgПредназначение

ЛАНИТОП е лекарствен продукт, който оптимизира способността на сърдечния мускул да изпомпва кръвта и редуцира застойни състояния и отоци. Препоръчва се при ритъмни нарущения – тахикардия, сърдечна недостатъчност, фибрилации, предсърдно мъждене.

Как се приема

Лечението с ЛАНИТОП изисква точна преценка от кардиолог, затова всеки опит за самолечение следва да се предотврати и да се следват коректно указанията от специалист.
Медикаментът се приема след хранене с много течност. Дозите и продължителността на приема зависят от естеството на сърдечния проблем, както и от допълнителни фактори като възраст, кондиция на бъбреците и черния дроб, възможна бременност. Най-често лечебните схеми се препоръчват по следния начин:

  • прием за бързо насищане: три пъти дневно по две таблетки за два до четири дни;
  • умерено бързо насищане – три пъти по една таблетка дневно за три дни;
  • бавно насищане и поддържане – една таблетка веднъж до три пъти дневно по преценка на лекуващия.

Дозировката за деца се определя индивидуално за всеки конкретен случай. При голяма част от пациентите лечението може да започне веднага по формулата за бавно насищане, като доза от 0.1 мг е достатъчна.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЛАНИТОП понякога дава странични ефекти, за които пациентът трябва да бъде предварително предупреден. Ако някой от тях се прояви в по-силна форма е задължително да се извика лекар. До неговото идване пациентът трябва да се опита да повърне погълнатия медикамент.

Нежеланите ефекти от приема на ЛАНИТОП са промени в сърдечния ритъм – аритмия, главоболие и зрителни нарушения. Има данни за гадене и повръщане, загуба на апетит, влошено качество на съня, депресивни състояния.

Някои пациенти халюцинират и развиват психози, регистрирани са оплаквания от постоянна умора.

Съобщавано е за алергични реакции – сърбеж и кожни обриви, освен това пациенти-мъже могат да развият гинекомастия.

Лабораторни изследвания на кръвта са установявали редукция на тромбоцитите.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛАНИТОП не е подходящ за лечение на някои специфични болестни състояния на сърцето, при аневризма на аортата, нарушена проводимост на сърдечния импулс и др.

Не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с повишен калций или понижен калий в кръвта.

Особено внимание и лекарски контрол е необходим при пациенти в напреднала възраст, с прекаран инфаркт на миокарда, бъбречни увреждания и отклонения във функциите на щитовидната жлеза.

По преценка на лекаря може да се прилага контролирано при потребители с тежки белодробни заболявания.

ЛАНИТОП може да се дава на бременни, но при внимателна преценка на общото състояние и под наблюдение. Не е желателно лечението на кърмачки с този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛАНИТОП може да си взаимодейства с някои медикаменти, при което да се получи усилване или отслабване на лечебните ефекти или да се проявят нежелани странични въздействия. Особено внимание изисква комбинирането с диуретици, продукти с калий, пеницилин, тетрациклин, салицилати, хинидин, антиациди, продукти с каолин или пектин, с екстракт от жълт кантарион (виж пълния списък във framar.bg).

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по 0.1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *