Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОТЕМА / TOT`HEMA

Съдържа железен глюконат, манганов глюконат, меден глюконат, глицерол, глюкоза, сукроза, лимонена киселина, натриев нитрат, натриев бензоат, полисорбат 80, оцветители, деминерализирана вода

totemaПредназначение

Ампулите за пиене ТОТЕМА (ТОТ`ХЕМА) се препоръчват при лечение на желязодефицитна анемия. Продуктът е ефективен както за вече проявен дефицитен проблем, така и като профилактично средство за предотвратяване на дефицита на желязо в кръвта на деца, бременни, родилки, възрастни.

Как се приема

Този продукт се приема по лекарско предписание в дозировка и с продължителност, определени от специалист в зависимост от индивидуалните потребности. Самолечението с ТОТЕМА може да създаде проблеми! Не превишавайте самоволно определените от специалист дози!

Съдържанието на една ампула се приема преди хранене, разтворено в плодов сок. Не се препоръчва комбиниране с чай, тъй като по-големите количества от него потискат пълноценното усвояване на железния компонент. При положение, че приемът преди хранене създава проблеми и медикаментът не се понася добре – допустимо е да се изпие по време на храненето.

  • Лечебната доза за възрастни е от две до четири ампули дневно според указанията на лекаря.
  • Бебета и малки деца могат да бъдат лекувани от желязодефицитна анемия с дози, изчислени от лекуващия (до 10 мг желязо на килограм тегло дневно).
  • Бременни приемат по лекарска преценка профилактично една ампула ТОТЕМА дневно след четвъртия месец.

Препаратът попълва ефективно потребностите от серумно желязо при правилни предписания и изпълнение от страна на пациента. Лечението на желязодефицитната анемия продължава обикновено до 6 месеца. То може да бъде продължено при установяване чрез контролно изследване, че стойностите на желязото в кръвта не са достатъчни.

Резервите от желязо за възрастни-жени са 600 мг, а за мъже – 1200 мг.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът ТОТЕМА принципно се приема добре при правилна дозировка, но в отделни случаи се наблюдават негативни странични ефекти. Съобщавано е за стомашен дискомфорт и парене, гадене, диария или запек. В някои случаи пациентът получава главоболие поради съдържанието на глицерол.

При предозиране на продукта е възможно да се получат по-тежки отклонения, включително шок – тогава се налага спешна хоспитализация. Такива събития са свързани с неправилно изчисление на дозировката при малки деца.

Симптомите на предозиране могат да бъдат само гадене и повръщане и да са преходни, но при по-високи дози се стига до припадъци.

ЗАБЕЛЕЖКА. Приемът на ТОТЕМА причинява оцветяване на екскрементите в черно – това се счита за нормално. Пациентите следва да бъдат предварително информирани, че промяната е под въздействие на медикамента, а не е резултат на вътрешен кръвоизлив.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не се препоръчва за лица, които имат алергия към някоя от съставките.

ТОТЕМА е специално средство за лечение на желязодефицитна анемия – не бива да се взема при анемични състояния, породени от други причини.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с ТОТЕМА изключва приема на други желязосъдържащи продукти под каквато и да било форма – има опасност от предозиране и шок.

ТОТЕМА не може да се прилага паралелно с антибиотици от тетрациклиновата група, както и ципрофлоксацин. Ако се налага прием на соли на магнезий, алуминий или калций, задължително се спазва двучасова пауза между тях и желязосъдържащия продукт. Същото е валидно и за паралелния прием на бифосфонати.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 ампули х 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *