Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафе срещу бръчки и целулит (рецепти)

Обичате кафе – толкова много, че не можете да си представите тази тяга да е по-силна. Но ако ви кажат, че кафето е мощен фактор в козметиката и може да ви спести малко от целулита и няколко бръчки?!

kafiniКафето може да има и друго приложение – не единствено чудесната напитка с божествен аромат, коментират от medikforum.ru. Ето как можете да го използвате и вие!

* За лице. Кафето е наситено с антиоксиданти и може да задържи стареенето на кожата, като я освобождава от токсини. Освен това то пази кожата от въздействието на свободните радикали, цигарения дим и химическите компоненти във въздуха. Ето една полезна рецепта с кафе за младо лице: Смесете две супени лъжици прясно смляно кафе с две супени лъжици какао на прах, три супени лъжици пълномаслено прясно мляко и една супена лъжица мед. Нанесете тази маса на лицето си като маска, постойте така 15 минути и измийте с хладка вода.

* За коса. Кафето може да предаде на косата ви лъскавина и копринена гъвкавост, но може също да стимулира функциите на космените фоликули. Ето как да действате: Направете една средна по размери кафеварка силно кафе, разредете го с чаша студена вода и ако трябва – почакайте, докато изстине до стайна температура. Нанесете разтвора върху мокра коса, като масажирате енергично корените. Сложете си шапчица за баня и постойте така 20 минути. След това изплакнете обилно с топла вода.

* За тяло. Знае се, че кафето насърчава отделянето на течности от организма. Същият ефект то проявява и когато е нанесено върху кожата – стимулира оттичането на влага от мастните клетки, което видимо намалява следите от целулит. Смесете чаша едро смляно кафе с половин чашка кафява захар и чашка кокосово масло. Разбъркайте хубаво тази смес, която можете да използвате като скраб в целулитните зони. След като сте нанесли и масажирали няколко минути, оставете леко да засъхне и след 2-3 минути измийте обилно с топла вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *