ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как най-лесно да се приспим с чай

Жителите на големите градове често се оплакват от безсъние. За да спиш спокойно – оказва се – не е нужно на всяка цена да вземеш сънотворни. Можеш да заложиш на обикновения чай!

teeЯпонски унирерситетски екип доказа, че пиенето на чай дава възможност да се заспи по-лесно и да имаш здрав сън. Не са нужни никакви хапчета, подчертават от medikforum.ru. Според специалистите не е задължително чаят да се пие точно преди лягане – достатъчно е през деня да се изпие повече от една чаша от топлата, отпускаща напитка.

Хората, които пият повече от един чай дневно, сънуват кошмари с 50% по-малко в сравнение с безразличните към тази напитка хора. Като цяло те заспиват леко и по-рядко се оплакват от нощни паузи на безсъние. Положителният ефект от чая по-категорично се проявява при жените. По време на японското изследване са правени експерименти, при които група жени започнали да пият редовно чай по предложение на учените. Много скоро доброволките отчели, че неприятните им сънища са се намалили с 80%. Хубаво е да се знае, че участничките в експеримента са пили висококачествен чай без подсладители и без добавки във вид на бисквитки или други сладости.

Съобщението за изследването пояснява и това, че става дума за черен чай. Той съдържа – както се знае – аминокиселината танин. Танинът може да неутрализира стреса и да успокои, ако не е предозиран. Именно този ефект е търсен при опитите и се доказва, че умереното пиене на черен чай балансира нервната система и снема напрежението и превъзбудата, които пречат на здравия сън.

Проучването пояснява и това, че усещането за умора и недоспиване нерядко е причинено не от малкото часове за сън, а от лошото качество на съня. Честото събуждане и кошмарите подхранват чувството на тревожност, което обратно се отразява върху качеството на съня и това води до наблюдавания негативен резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *