ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ситните семенца на синап носят огромни ползи за здравето

В природата и селското стопанство има три вида синап – бял, кафяв и черен. Тези ситни зрънца синап са изключително полезни за човешкото здраве

От белия синап се прави горчицата.  В някои рецепти добавят кафяв или черен синап, без да го пасират, който потребителят сдъвква.

Кафяв и черен синап има широко приложение в Далечния Изток, където се използва като подправка, но и  като средство за лечение – Япония, Китай, Индия.

Иисус Христос проповядвал, че ако човек има вяра колкото едно миниатюрно синапено зрънце, той може да извърши безброй чудеса, като например да накара планината да се премести.

И вие, ако имате вяра колкото едно синапено зрънце, ще оздравеете и ще бъдете здрави.

sinap
Белият синап се използва за приготвяне на горчица

Семенцата синап са богати на редица полезни вещества – фосфор, калий, калций, Омега3 киселини, Омега 6 киселини (в големи количества крият риск за сърцето).

1. Синапени лапи

От вашите баби сте чували, че ще приготвят синапени лапи при простудни заболявания.

Смилате 100 грама семена от синап и полученото брашно смесвате с малко вода, докато получите гъста и еднородна каша.

Тази каша поставете върху парче плат, може и марля, но сгъната на няколко пласта. Наложете гърба и гърдите. Увийте с бинт или с друго средство, за да задържите компреса.

Действието е добро, но не трябва да оставяте дълго време, защото ще изгори кожата ви. Ако правите синапени лапи на деца, те не трябва да останат върху кожата повече от 5 минути.

sinap-bjal
Бял и кафяв синап

При възрастните – максимум 15 минути. Ако имате фина и чувствителна кожа, която се е зачервила от синапените лапи, намажете я с олио, зехтин, друга мазнина или с крем, след като изчистите синапената каша.

2. Синап при ставни проблеми

Ако имате артрит, ревматизъм, болки след навяхване, изкълчване, счупване на кости или други ставни проблеми, отново използвайте синапените лапи.

Всеки път, когато имате болка, наложете болното място със синапена каша, приготвена по горната рецепта и задръжте максимум по 15 минути.

3.  При силно главоболие

Ако имате мигрена или силно главоболие, разтворете 3 с.л. брашно от синап в малък леген с топла вода.

Накиснете краката си и стойте, докато водата изстине.

Главоболието трябва да отшуми или поне да стане по-слабо.

Същата баня на краката можете да направите ако страдате от болки в ходилата и в глезените. Тази болка може да е причинена от неудобни обувки, продължително носене на обувки с високи токове или при стари травми на глезените.

4. За прочистване на организма

Оставете 1 литър вода да заври. Сложете 3 с.л. семена от синап и ги оставете на огъня още 5 минути. Отстранете и оставете семената да накиснат още 1 час.

Пийте на гладно по 1/2 малка чашка за кафе преди хранене на малки глътки.

Тази отвара прочиства гърлото, хранопровода и стомаха. Действа добре на червата.

Освен това повишава апетита при хора, на които не им се яде.

Ако направите промивка на устата, ще я изчистите от нахалните бактерии, които увреждат венеца и причиняват лош дъх.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *