Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са билките за простатна жлеза и сексуално здраве!

Съвременната медицина все по-често подкрепя традиционното приложение на билки за простатна жлеза, защото действат благотворно както върху мъжкото репродуктивно здраве и либидото, така и върху здравословното състояние на простатата.

Палма джудже – сереноа репенс

Serenoa repens syn. S. serrulata

Доказано ефикасна при проблеми с простатата. Проблемите с простатата засягат почти половината мъже над 50-годишна възраст. Палмата джудже (сереноа репенс) е сред най-известните билки в помощ на мъжкото здраве. Редица клинични проучвания доказват ефикасността й при лечение на леки случаи на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), и по-специално на симптоми като намалено уриниране, колебливост на струята при уриниране и честа необходимост от уриниране през нощта. Билката е сравнена с някои от ключовите фармацевтични лекарства, предписвани за същите състояния, и е установено, че е също толкова ефикасна, но с по-малко странични ефекти. Учените твърдят, че за разлика от някои медикаменти, палмата джудже не пречи на измерването на маркера, наречен простатно-специфичен антиген (PSA), чиито стойности са изключително важни за ранната диагностика на рак на простатата.

Дозировка – При повечето проучвания е използван специален екстракт от плодовете на сереноа репенс със стандартизирано съдържание на свободни мастни киселини и фитостероли, наричан накратко липостеролен екстракт. Приемайте по 160 г концентриран липостеролен екстракт под формата на капсули 2 пъти дневно по време на хранене. Необходимо е билката да се употребява 1-2 месеца, преди появата на първите резултати.

Корен от коприва

Urtica dioica

За лечение на леки простатни заболявания. Клинично доказано е, че коренът от коприва, също както сереноа репенс, облекчава леката форма на ДХП и често двете билки се предписват в комбинация. Документирано е, че копривата подобрява редица симптоми, свързани с ДХП, като нощно или често уриниране и непълно изпразване на пикочния мехур. В проучване, проведено сред над 2000 пациенти, приемали специална формула, съдържаща сереноа репенс и корен от коприва, се оказало, че има подобрения както при симптомите, така и при патологичните промени – индикация, че билковата комбинация лекува болестта, а не само потиска симптомите.

Дозировка – Потърсете таблетки или капсули, осигуряващи дневен прием от 6 г сушен корен. Преди употреба прочетете листовката.

Корейски женшен

Рапах ginseng

Силен мъжки тоник. В традиционната китайска медицина корейският женшен се счита за най-важния билков лек за мъже. Корените на билката, чиито форми наподобяват мъжкото тяло, са високоценени. Обикновено се счита, че стимулира жизнената енергия (ки), помага на тялото и съзнанието да се справят със стреса, укрепва общото здраве и носи дълголетие. Женшенът е широко използван и за подобряване на мъжкото сексуално представяне. В проведените клинични проучвания билката е показала благотворно въздействие при еректилна дисфункция. Резултатите от изследванията навеждат на мисълта, че ефектът върху потентността не се дължи единствено на хормоналното въздействие на билката, а по-скоро е вследствие на влиянието й върху централната нервна система, както и върху кръвоснабдяването на пениса.

Дозировка – Потърсете корейски женшен в аптеката под формата на таблетки; максималната дневна доза е 1000 мг сушен корен; преди употреба прочетете листовката. (Приемът на по-високи дози е възможен под лекарско наблюдение.) Търсете продукти със стандартизирано съдържание на женшеноиди. По принцип корейският женшен се приема в продължение на 8-12 седмици, след което се прави почивка от няколко седмици. Билката не се препоръчва за лабилни и тревожни хора.

Гинко

Ginkgo biloba

Стимулира кръвообращението. Гинкото е чудесно лекарство срещу сексуална дисфункция при мъжете, която се обяснява с намаления поток на кръв към пениса.

Проблемите с либидото и сексуалното представяне са сравнително често срещани странични ефекти, причинявани от някои групи медикаменти. Съществуват известни доказателства, че приемането на гинко под лекарско наблюдение помага до известна степен за разрешаване на тези проблеми.

Дозировка – Потърсете в аптеката продукти със стандартизирано съдържание на най-важните съставки: гинкофлавонгликозиди, гинколиди и билобалиди; препоръчителната дневна доза при концентриран екстракт (50:1) е 120 мг, което се равнява на 6 г сушена билка. Гинкото трябва да се приема в продължение на 1-2 месеца, за да започне да дава резултати. Препоръчително е да се взема 6-12 седмици, преди да се прецени дали е подходящо лекарство. Ако смятате, че развивате нежелани реакции вследствие на предписаните ви медикаменти, се консултирайте с личния си лекар, преди да вземете гинко и прочетете съветите за безопасна употреба по-долу.

Домати

Доматите – наред с останалите червени или розови плодове и зеленчуци като гуава, диня и червен грейпфрут – съдържат пигмента ликопен, който е особено благоприятен за мъжкото здраве. Проучванията сочат, че мъже, които консумират големи количества домати, са с 40% по-малко застрашени от рак на простатата в сравнение с онези, които не хапват толкова от този зеленчук. Като мощен антиоксидант ликопенът действа благотворно върху сърцето и кръвоносните съдове и понижава риска от сърдечносъдови заболявания. За да се усвои максимално, ликопенът трябва да се приема с малко количество мазнина, затова продукти, съдържащи домати, като сосовете за спагети, са изключително подходящи.

ВНИМАНИЕ!

Симптомите на ДХП и тези при рак на простатата са много сходни, затова е важно да се консултирате с лекар, който да определи диагнозата, преди да предприемете каквото и да било. Само леките форми на ДХП са подходящи за самолечение. Препоръчително е всички мъже над 50 години да се подлагат на специален преглед за рак на простатата, тъй като той трудно може да бъде установен по друг начин.

Не е препоръчително да приемате сереноа репенс или корен от коприва, ако вземате фармацевтични препарати за ДХП или рак на простатата, освен ако билките не са предписани от лекар.

Понякога сереноа репенс причинява леки нежелани реакции като храносмилателни смущения и главоболие. Такива реакции могат да възникнат и при прилагане на корен от коприва. Ако това се случи, преустановете приема на билката и се консултирайте с лекар.

Копривните растения причиняват уртикария или т. нар. копривна треска при контакт с кожата, затова ако събирате сами корени от коприва, вземете нужните предпазни мерки. Не е препо-ръчително да употребявате корен от коприва, ако преди това сте проявили алергична реакция към копривни растения.

Освен когато е по лекарско предписание, не е препоръчително да употребявате корейски женшен, ако страдате от диабет, сърдечносъдова болест (включително високо или ниско кръв но налягане), депресия, тревожност, хиперактивност, душевно заболяване (включително биполярно разстройство и подобни състояния), безсъние, тромбоза или кръвоизливи.

Корейският женшен и гинкото взаимодействат с много фармацевтични лекарства (включително антидепресанти, антипсихотични медикаменти, дигоксин, противосъсирващи средства (антикоагуланти), антиконвулсанти, инсулин и хормонална терапия); консултирайте се с лекар или квалифициран лечител преди употребата им.

Не е препоръчителна употребата на корейски женшен по едно и също време със стимуланти като кофеин.

Приемът на корейски женшен е противопоказен за хора, страдащи от остри инфекции.

Консултирайте се с лекар, преди да използвате гинко, ако имате Алцхаймер или друга форма на деменция.

Приемът на гинко трябва да се прекрати поне 2 седмици преди предстояща операция; билката не се препоръчва на хора, страдащи от кръвоизливи.

За предпочитане е да се използват готови продукти с гинко, произведени от надеждни компании. Не консумирайте необработени листа от гинко, защото могат да настъпят нежелани реакции. Да не се приемат големи количества семена на гинко от възрастни и деца!

Понякога гинкото причинява слаби нежелани реакции като замаяност, стомашно-чревни неразположения, главоболие и алергични обриви. Много рядко се наблюдават и по-тежки странични ефекти като кръвоизливи и припадъци. Ако се появят такива симптоми, преустановете приема на билката и потърсете медицинска помощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 10 до “Това са билките за простатна жлеза и сексуално здраве!

  1. Иван каза:

    Ще взема да си купя Просткеър, че с билките ми е малко сложно, сам съм, няма кой да ми прави отвара

  2. Радо каза:

    виж в аптеките, ако не може и от сайта им на Ревита. имат безплатна доставка

  3. Краси каза:

    Марине, пробвай го, не се чуди. Помага и няма странични ефекти, Проскеър е изцяло натурален и може да си го пием дълго време.

  4. Марин каза:

    много добри отзиви получих от мои познати и така като чета из интернет, мисля да го пробвам

  5. Ваня каза:

    Много добро средство е Просткеър при проблеми с простатата. Мъжът ми се стабилизира и не става по няколко пъти на нощ.

  6. Лъчо каза:

    Просткеър определено е най-доброто лекарство за простатата. Простанола и подобните не вършът работа.

  7. Веска каза:

    Просткеър е натурален продукт на основата на екстракти от сао палмето и пигеум, както и масло от лен и тиквени семки, които имат доказано благотворителен ефект върху простатата.

  8. Димитър каза:

    това за пръв път го чувам.какво производство е че вече си напатих от простанил и подобните

  9. Ваня Попова каза:

    Мъжът ми от години има проблеми с простатата, но се стабилизира благодарение на Просткеър. Също изцяло природен продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *