Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При безсъние използвайте тези билки!

При безсъние и липса на пълноценен сън през нощта може да се развали целият ви ден. Правилната билка ще ви помогне това никога да не се случва.

Лечебна дилянка (валериана)

Valeriana officinalis

Клинично доказан билков седатив. Редица изследвания доказват традиционната репутация на дилянката като сънотворна билка. Тя помага на страдащите от безсъние да заспят по-бързо, да се будят по-рядко през нощта и най-общо да се наслаждават на по-пълноценен сън. За разлика от някои фармацевтични сънотворни, това растение рядко се свързва със странични ефекти и по принцип не води до сънливост или трудно събуждане сутрин.

Дозировка – Накиснете 3 г сушени корени във вряла вода; пийте по 1 чаша един час преди лягане. Ако ползвате готови продукти на основата на валериана, ги приемайте съгласно инструкциите, посочени в листовката.

Пасифлора (страстоцвет)

Passiflora incarnata

Проблеми със съня, съчетани с тревожност. Пасифлората се използва за лечение на безсъние – особено когато проблемите със съня са съчетани с нервност и тревожност – ето защо тази билка е идеална за хора, страдащи от безсъние на емоционална основа. Макар че няма много научни данни за въздействието й, съществуват първоначални резултати в подкрепа на традиционното й приложение. Лечителите предписват билката в комбинация с други отпускащи растения като валериана.

Дозировка – За лекуване на безсъние: накиснете 2 г сушени листа във вряла вода; пийте по 1 чаша 1 час преди лягане. За лекуване на тревожност; приемайте същата доза 2 пъти дневно.

Постигането на оптимален ефект отнема до няколко седмици.

Хмел

Humulus lupulus

Традиционното сънотворно средство. Макар че е по-популярен като съставка в бирата, хмелът отдавна се използва за лекуване на безсъние и други смущения на съня. Смята се, че билката помага и при тревожност и безпокойство, въпреки че има противоречиви доказателства за въздействието й върху депресиите. Много често хмелът се приема в комбинация с други сънотворни билки като дилянка и пасифлора.

Дозировка – Накиснете 1 г сушен хмел във вряла вода и пийте по 1 чаша 1 час преди лягане. За по-спокоен сън във възглавниците може да се постави сушен хмел и лавандула.

ВНИМАНИЕ!

Да не се превишава препоръчителната доза на билките, посочени на тази страница.

Не е препоръчително билките на тази страница да се приемат заедно с фармацевтични успокоителни, сънотворни или антидепресанти, освен когато е под лекарско наблюдение. Не вземайте пасифлора заедно с антикоагуланти, освен ако не е по лекарско предписание.

Ако дилянката влоши безсънието и/или причини изключително ярки сънища, прекратете употребата й.

Освен когато е по лекарско предписание, употребата на хмел не е препоръчителна в случаите на депресия.

Понякога при контакт с хмел възникват алергични реакции, които могат да включват дерматит и дихателни проблеми.

Не е препоръчителна употребата на хмел от пациенти, приемащи антиестрогенни медикаменти или в чиято анамнезата е включена туморна хормонална терапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *