Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 лечебни рецепти за високо кръвно, синузит и атеросклероза

Може да си набавите необходимото за тези рецепти от най-близкия пазар

високо кръвно

Лечението и превенцията на някои болести е най-ефективно с продукти от близкия пазар. И докато в народната медицина съществуват милион рецепти с билки, то лечението със зърнени култури все още остава не чак толкова широко използвано и популярно.

Това съвсем не означава, че не е ефективно. Даже напротив. Нашият народ има богата история в използването на житото, царевицата и овеса както за храна, така и за лекарство.

Ето ги и трите рецепти

Царевица

За ацтеките царевицата била дар от боговете и тяхна основна храна. Царевичното брашно съдържа витамините В, РР, каротин (за синтез на витамин А) и качествени белтъчини. Качамакът намалява ферментацията в червата и намалява риска от атеросклероза.

Народна рецепта при високо кръвно

В чаена чаша се сипва 1 с.л. царевично брашно и се залива с гореща вода. След 8-12 часа се изпива на гладно само водата, без да се бърка.

Просо

Тази каша съдържа мазнини, въглехидрати, витамини и микроелементи. Има диуретично и потогонно действие, дава се за лечение на отоци и водянка. Ускорява заздравяването на счупени кости. Помага на черния дроб и за изхвърлянето на продукти от разграждането на антибиотици. Така че ако пиете такива лекарства, яжте каша от просо.

Народна рецепта при зъбобол и синузит

Загрейте просото на тиган. Докато е горещо, го сипете в памучна торба и с нея наложете болното място.

Пшеница

Богата е на белтъчини, въглехидрати и нишесте. Действа против възпаления и разширява съдовете. Чисти пикочния мехур и има благоприятен ефект при всякакви урологични проблеми. Подобрява работата на червата.

Народна рецепта против атеросклероза

С 4 чаши вряла вода се заливат 100 г пшеница и престояват 8-10 часа. Пийте от настойката по половин чаша 3 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *