ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни съвети за домашно лечение на хрема

Есента с променливите температури поне веднъж ще ни накара да страдаме от запушен нос и хрема. Аптеките предлагат всякакви лекарства, но можем да си помогнем и с подръчни средства от домашната кухня.

Symptomi_priznaci_hremaЕто как да лекуваме хрема у дома по съветите на web-zdrav.ru:

* Билков мехлем с краве масло. Една супена лъжица чисто краве масло се стопява на водна баня и в него се пускат лайка, невен или жълт кантарион-сух цвят. Сместа се вари на тих огън 15 минути и се отдръпва от котлона. Преди да изстине се прецежда през марля и се сипва в малко, сухо стъклено бурканче. Този билков мехлем служи за намазване на вътрешните проходи на носа. Ефектът е двоен: мазнината омекчава пресъхналите лигавици, а билковата съставка се излъчва и действа както при инхалация. Мазилото може да се използва и при съвсем малки деца.

* Сухо чесново стебло. Трябва ни дръжката, пръчицата, на която расте чесновата глава. Тази суха пръчица се запалва и с подухване пламъкът се потушава – така се палят ароматните индийски пръчици. Принципът е същият: сухото стебло тлее и изпуска дим, който изобщо не мирише на чесън. Наведете се и вдишайте по няколко пъти от дима с всяка от ноздрите. Тази операция чудесно отпушва!

* При упорита хрема помага промивка на носа с вода, в която сме добавили сок от смачкани с преса скилидки – прави се с капкомер. Полезно е също да се дишат пари от смачкан чесън – скилидките се пресоват и получената маса се увива в марля. Според някои целители час-два след приготвянето на чесновата марля от нея може да се направи тампон и да се пъхне в ноздрата, но има опасност да се получи изгаряне.

* Ако хремата едва започва, направете с потопена в йод кибритена клечка две точки отстрани на ноздрите си. Уверяват ни, че тези точки спират хремата за една нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *