ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са най-сигурните средства срещу остеопороза

Учени от Дания обявиха, че виното, орехите и натуралният шоколад могат да предотвратяват загубата на костна маса. Това е патологичен процес, който води до остеопороза.

vino_grozde_still_life_[106]Изброените продукти съдържат известният компонент ресвератрол, отбелязват от medikforum.ru. Ресвератролът има доказано противовъзпалителни свойства.
Какаовият прах, ядките и гроздето са богати на ресвератрол – натурален антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Учените от Aarhus University Hospital в Дания сега информират за заключението си, че ресвератролът може да бъде мощно средство за профилактика на остеопорозата, т.е. болестта на чупливите кости – едно от страданията на напредналата възраст.

При пациентите с остеопороза се отбелязва повишен риск от счупвания, които са способни да доведат до тежка инвалидизация. Ресвератролът е натурален фенол и учените са открили, че той увеличава плътността на костите от гръбначния стълб при мъже с метаболитен синдром. Синдромът е свързан с възпалителни процеси, причиняващи загуба на костна маса.

Метаболитният синдром е цял комплекс от рискови фактори от рода на затлъстяване и високо артериално налягане, които увеличават опасността от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и диабет. Датските учени са изследвали потенциала на ресвератрола като продукт за лечение на остеопороза. В огласеното изследване се предполага, че този компонент стимулира формирането на нови клетки на костната тъкан.

Изследването е публикувано в списание Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. То дава и сравнителни данни за минералната плътност на кости с изразени деформации – и за резорбция на кости при мъже на средна възраст с метаболитен синдром.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *