ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето го спасението от болки в ставите!

Ако някой ви каже, че вишневият сок лекува болни стави – не му вярвайте. Вишневият сок не лекува болни стави, но може чувствително да облекчи ставните болки!

sokБритански учени са направили изследвания върху действието на вишневия сок при болни стави, разкриват от medikforum.ru. В изследването участвали 12 доброволци, страдащи от различни ставни заболявания. При всички тях, независимо от диагнозата и фазата на страданието, сокът оказал положително въздействие. Пациентите приемали всеки ден сутрин и вечер по 30 мл концентриран сок от вишни от сорта Монморанси. Видът е разпространен в цяла Европа и САЩ.

Съобщението за експеримента не съдържа информация за това дали са били изследвани и други плодове за подобен ефект. Знае се, че болките в ставите в повечето случаи са причинени от кристални натрупвания, които с времето се отлагат там. Антиоксидантите от вишневия сок блокират причинения от кристалите възпалителен процес или дори да започнат да ги измиват. Всекидневният прием на сок поддържа стойностите на пикочната киселина в кръвта – тя е главният виновник за кристализацията, а това предотвратява нарастването на кристалите и болезнените състояния.

Ефектът се постига с неголеми количества сок, отбелязват изследователите. Те признават, че по този начин никой не може да излекува подагра или артрит, но страданията значително се облекчават, при това без медикаменти.
Впрочев вишните от въпросния сорт не за първи път са обект на изследване в посока човешко здраве. Вече е доказано, че сокът от тези вишни може да нормализира кръвното налягане и съня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *