ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лъч светлина и нова надежда за пациентите с диабет

Авангарден медикамент срещу диабет тип 2, активиран чрез светлина, дава нова надежда за пациентите с диабет

Учени експериментират с лекарство против диабет, което се „включва“ в действие при попадане на синя светлина върху кожата на пациента, съобщава Live Science. Това адаптиран препарат, който стимулира производството на хормона инсулин от клетки на панкреаса.

Нова надежда за пациентите с диабет
Нова надежда за пациентите с диабет

Засега тестовете се провеждат само в лабораторни условия, обаче според изследователя проф. Дейвид Ходсън от Кралския медицински колеж в Лондон, възможно е скоро да бъде изпробван и върху хора.

Чрез лекарството може кардинално да се промени живота на болните с диабет тип 2. При тях инсулиновите клетки не работят правилно или не произвеждат достатъчно количество инсулин, което води до високи нива на кръвната захар .

Идеята е медикаментът да се приема перорално, като не действа веднага, а се натрупва в организма, без да пречи. При нужда от инсулин трябва само да се освети кожата на корема със синя светлина и лекарството се активира. При това, няма нужда от много силна светлина, а щом тя спре, действието на лекарството веднага се прекратява. Този подход дава възможност за ефективно намаляване на кръвната захар в точния момент – веднага след хранене. Дозировката може да се извърши съвсем прецизно, а и лекарството не показва странични ефекти. Този принципно различен вид терапия с лъч светлина дава нова надежда за пациентите с диабет, убедени са учените.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *