ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Плюсове и минуси на диетата без мляко

Отказът от мляко и млечни продукти става все по-популярен в диетите на знаменити хора. Млякото се свързва с доста болести и усложнения, освен това този тип хранене според привържениците му гарантира тънка талия и млада кожа.

milkЗвезди като Меган Фокс и Виктория Бекъм споделят, че именно отказът от мляко им е помогнал да изглеждат така добре. Бекъм добавя още, че кожата й се е променила и е в отлично състояние, откакто е станала веган. Има дори твърдения, че безмлечната диета спасява от рак, информират от medikforum.ru.

Безмлечната диета така или иначе вече е популярна като път към стройния силует. Даже премиер министърът на Великобритания – Дейвид Камерън, се е отказал от млякото, за да не напълнява! Но наистина ли нещата стоят така?! Британският диетолог Лора Тилт опонира: няма никакви научни доказателства за това, че безмлечната диета помага за редукция на теглото.

Лора Тилт коментира въпроса така: ако се сравнят две групи хора, които са на различна диета – но с еднакъв дневен прием на калории, потребителите на мляко и млечни продукти губят повече килограми. Това е така, защото млякото и млечните храни са отличен източник на протеини. Именно протеините създават за по-дълго време усещането за ситост.

Освен това млякото е богат източник на калций, който е крайно необходим за костите. Ако изключим млякото от менюто си, този дефицит на калций трябва да се компенсира с други храни – например листни зеленчуци и зърнени. Но това е много трудно и малко хора са в състояние да съхранят необходимия баланс. Ето защо при отказ от мляко много често расте рискът от остеопороза, т.е. болестта на крехките кости.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *