ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са много ефикасни съвети за крака!

Стъпалата са снабдени с повече потни жлези от която и да е друга част на тялото.

Предлагаме ви няколко начина да ги спасите от неприятната миризма.

  • Мийте ходилата с антисептичен сапун от чаено дърво, след което подсушавайте добре. Той предотвратява развитието на бактерии.
  • Нанесете спрей, който съдържа билка със свиващо порите действие. Направете силна запарка, като накиснете 2 с. л. сушен градински чай в 100 мл вряла вода; оставете да изстине. Добавете 50 мл хамамелис и 10 капки етерично масло от лавандула. Налейте в пулверизатор и поставете в хладилник. Преди употреба разклатете добре. Използвайте до 10 дни.
  • Носете памучни чорапи, които абсорбират влагата по-добре от изкуствените материи, и сменяйте по-често обувките си. Наръсете сода бикарбонат във вътрешността на обувките.

Ето и една терапевтична и отпускаща процедура, с която ще избегнете токсичните лакове и потенциално опасните гъбични инфекции, свързвани с козметичните салони.

Използвайте лакочистители без ацетон, за да отстраните лака. Понякога по ноктите се появяват петна – премахнете ги, като втриете няколко капки етерично лимоново масло. Загладете с фина пила.

Напълнете плитък леген с хладка вода и добавете 250 мл ябълков оцет и 250 мл силен лавандулов чай (накиснете 4 ч. л. сушена лавандула в 250 мл вряла вода за 10 минути, след това прецедете). Оцетната киселина омекотява кожата, а лавандулата стимулира заздравяването на по-леки кожни инфекции.

Докато кожата е още влажна, нанесете Ментов ексфолиант за ходила или направете друг с равни части морска сол и марсилски сапун. Загладете с пемза. Изплакнете и подсушете. Режете ноктите с нокторезачка в права линия. Загладете с фина пила, като винаги пилите в една посока. С избутвач за кожички внимателно натиснете надолу кутикулата. Никога не режете кутикулите, защото именно те предпазват ноктите от бактерии.

Известно време масажирайте ходилата с Балсам за крака с индрише. Нанесете върху ноктите лак, който не съдържа толуен.

 

Билки във ваната! Ето нашето предложение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Това са много ефикасни съвети за крака!

  1. Пепи каза:

    Много са упорити тези гъбички. Лошото е, че неглижираме проблема в началото и не им обръщаме внимание. При мен се получи така и сега се стигна до хронично възпаляване. Маслото от чаено дърво дали ще ми помогне?

  2. Мила каза:

    Маслото от чаено дърво много ми помогна в борбата с гъбичките на краката.При употребата му се получава траен ефект и ноктите на краката ми стана гладки и се изчистиха от петната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *