ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ранна диагностика на захарен диабет вече и у нас

Захарен диабет е едно изключително коварно заболяване на ендокринната система, за което пациентът често научава твърде късно, но вече няма да бъде така

В света водещите клиники разполагат с най-модерна апаратура, благодарение на която може да бъде направена ранна диагностика на човешките органи и да бъде засечен най-ранният стадий на захарен диабет или както медиците го наричат преддиабетен стадий.

Това е необходимо условие, тъй като наличието на захарен диабет или завишеното количество захар в кръвта, уврежда вътрешните органи, кръвоносните органи и очите.

Болните в напреднал стадий на диабет често ослепяват, а в по-ранен трябва да бъдат подложени на хемодиализа, защото бъбреците също търпят увреждане.

diabet
Вече и у нас ранна клинична диагностика на захарен диабет

Захарен диабет се развива по няколко причини – наследствени деформации, в следствие на стрес – силен, внезапен или хроничен, лошо качество на приеманата храна, заседнал начин на живот.

В момента в Александровска болница в София е обособен специален център за превенция на захарен диабет тип 2.

Направен е ремонт на помещенията. С европейски пари са закупени най-модерни апарати и друга техника, с които ще се осъществява ранна диагностика на захарен диабет, а превенцията ще бъде извършвана много по-лесно с помощта на временно приемани лекарства, диети и други методи.

Пациентите ще бъдат обслужвани от водещи специалисти в областта на ендокринологията, които са натрупали не само голям практически  опит, но и са завършили поредица от специализации в чужди клиники.

Тази новина е чудесна, защото всеки човек може да се подложи на подобна диагностика и без да има конкретни симптоми за захарен диабет. Налице са и много случаи, в които болестта вече се е появила много по-рано от проявата на външните симптоми като пресъхване на устатата, неутолимата жажда без причина, бърза умора от ежедневно извършвани действия, световъртеж и други.

diabet-alexandrovska
В Александровска болница е обособен нов център

Междувременно, всеки от нас може да направи нещо за себе си, за да не се стига до появата на захарен диабет.

Ако не сме в състояние да избегнем внезапните прояви на стрес като неочаквани инциденти, природни бедствия и други, както и някои прояви на стрес породени от силно емоционално напрежение на работното място, проблеми с колегите и други, то поне можем да заздравим нашето тяло с природосъобразен начин на живот.

За целта не трябва да консумирате мазни и тежки храни, не яжте печива от бяло брашно – баници, милинки, тутманици.

Не използвайте рафинирана бяла захар, а кафява, небет шекер или стевия. Яжте и мед, но само купен от производител. В родните манастири често отглеждат кошери и вадят много хубав екологичен мед.

Не яжте пържени храни, тлъсти меса, мазни гозби, чипс, за да облекчите работата на жлъчката, черния дроб и най-вече на панкреаса. Задстомашната жлеза отделя нужното количество инсулин за работа на храносмилателната система, а когато тя е увредена, идва и захарен диабет.

Не купувайте от натуралните сокове в кутии или шишета, защото не са полезни – пълни с химия, оцветители и други добавки,, вредни за вашето здраве.

Яжте много пресни плодове и зеленчуци, а ако са сушени, накиснете ги във вода.

Пийте чайове, билкови отвари, айран, прясно изцедени сокове (фрешове).

Когато готвите, задушавайте храната на пара или я печете, вместо да я пържите.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се движете. По този начин раздвижвате вашето сърце, бъбреци, бели дробове, защото ги натоварвате и ги заставяте да работят по-добре.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *