ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Грижете се за здравето си и почиствайте с натурални препарати!

Всяка химия, до която се докосвате, нанася вреди на здравето ви, уврежда кожата и в организма ви се натрупват токсини!

 

Особено внимателни трябва да бъдете, ако вие или децата ви имате алергия. Независимо от нейните прояви, ограничаването на химическите препарати в домакинството ви е задължително!

Полиращ лак с розмарин и пчелен восък

Това е гъст течен лак. Ако предпочитате консистенцията да е по-кремообразна, увеличете с 50% количеството на пчелния восък и намалете наполовина терпентина. Терпентинът е леснозапалим, затова вземете необходимите мерки, когато правите лака.

Съставки:

  • 60 г чист пчелен восък
  • 250 мл чист терпентин
  • 1 1/2 ч. л. етерично масло от розмарин

Инструкции:

  • Сипете восъка и терпентина в огнеупорен съд.
  • Внимателно го сложете над тенджера с вряща вода (на много ниска температура). Бъркайте, докато восъкът се разтопи и сместа стане хомогенна. Внимавайте да не разплискате течността. За да избегнете излагането на микса на открит огън, поставете съда в електрически тиган (включен на най-ниска степен).
  • Отстранете от източника на топлина и оставете сместа да изстине. После добавете маслото от розмарин. Съхранявайте в стъклена бутилка с капачка на винт.
  • Сложете малко количество върху мека кърпа и нанесете върху дървената повърхност. Полирайте с друга кърпа, докато повърхността заблести.

Лавандулов препарат за бързо почистване на мебели

Пригответе този лак в малко количество – толкова, колкото ви трябва за момента. Оцетът почиства, маслото се грижи за добрата поддръжка, а лавандулата дезинфекцира, като оставя приятен аромат.

Съставки:

  • 125 мл дестилиран бял винен оцет (по-добрият вариант е да използвате Универсален билков спрей с оцет, направен с лавандула)
  • 2 ч. л. зехтин
  • 5-10 капки етерично масло от лавандула

Инструкции:

Сипете всички съставки в буркан или бутилка.

Сипете малко количество върху мека кърпа и избършете повърхността до постигане на лек блясък.

Ароматизатор за прахосмукачки

Ако искате след почистване с прахосмукачка да се наслаждавате на приятен и свеж аромат, сипете няколко капки етерично масло с дезинфекциращи свойства, например от розмарин или смес от любимите ви аромати, върху памучен тампон и го поставете в торбичката на прахосмукачката.

Още рецепти…

Направете си освежители за въздуха от билкови смеси

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *