Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прочетете още за природните вещества – кое действа и защо

Тези минерали притежават различни лековити свойства и могат да се включат в много лечебни процедури.

СЯРАТА стимулира лигавиците и отстранява симптомите на простуда; полезна е при лечение на акне и екземи.

КАЛЦИЯТ и калият облекчават симптомите при артрит и някои нарушения на централната нервна система.

МАГНЕЗИЯТ e изключително важен за здравето на костите и сърдечносъдовата система; той подпомага пълноценното функциониране на нервите и мускулите.

Масло от шеа

Маслото от шеа се прави от плодовете на дървото шеа (или карите, Butyrospermum parkii), което расте в Западна и Централна Африка. Богато е на антиоксиданти и безброй вещества, които осигуряват на кожата дълбока хидратация. Като продукт с разнообразно приложение шеата е използвана от векове в кулинарията, медицината и козметиката. По традиция дървото се смята за свещено и се почита от африканките. Култът към него е изключително голям – брането на плодовете и извличането на маслото се извършва само от жени, а средствата, получени от търговията, се дават на нежния пол. Дърветата шеа са ценен ресурс за Западна Африка, където растат в диво състояние и не се третират с химически препарати

Природна аптека против пърхут

 

ОГРАНИЧЕТЕ захарта и рафинираните въглехидрати. Избягвайте пържени храни, прекомерни количества алкохол, червено месо и шоколад. Консумирайте пресни плодове и зеленчуци. Пийте достатъчно вода.

ЕЛИМИНИРАЙТЕ алергените, ако предполагате, че сте чувствителни към млечни и житни продукти. Ограничете ги за месец, за да видите дали пърхотът намалява.

ПРИЕМАЙТЕ достатъчно количество полезни хранителни вещества. Витамините от групата В, витамин А, цинкът и селенът са изключително важни за здравето и доброто състояние на косата и скалпа.

РАДВАЙТЕ се на лъчите. Вярно е, че прекаленото излагане на слънце уврежда косата, но умереното наслаждаване на лъчите е благотворно за доброто състояние на скалпа. Прекарвайте по 30 минути навън всеки ден.

Силата на брезата

Листата на брезата се използвали още в римско време за лекуване на проблеми с косата и скалпа. Те са богат източник на салицилат – вещество, което се включва в много традиционни противопърхотни процедури за отстраняване на мъртви клетки, стимулиране образуването на нови и запазване здравето на фоликулите

 

 

За здрава и красива коса яжте тези пет храни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *