Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 съвета за намаляване на въглехидратите

Повечето от най-ефективните диети изискват ограничен прием на въглехидрати, което е мъчително за много хора. Отказът от въглехидрати всъщност може да не се окаже толкова мъчителен, ако се изпълняват няколко прости трика.

vagleЕто седем съвета от експертите на medikforum.ru:

1.Откажете се от белия хляб. Ако отидете на ресторант, първото, което ви сервират, е кошничка с бели хлебчета. Помолете вместо тях да ви донесат пълнозърнести и не се увличайте по количеството.

2. Откажете и сандвичите с две филии хляб – комбинирайте една пълнозърнеста филийка с варено бяло месо от пиле и нискомаслен кашкавал, с лист от маруля. Вместо китайска храна, която винаги е мазна и с обилно присъствие на макарони или ориз, изберете ядки и семена, морски дарове и малко соев сос.

3. Купувайте си детски порции закуски. Любимите картофки не са най-доброто решение, но ако не можете да устоите – вземете си детско пакетче.

4. Отнасяйте се с резерви към спагетите. Това са си чисти въглехидрати, макар доматеният сос към тях да е нещо много полезно. По принцип спагетите не са вредна храна, стига да внимаваме с количеството или да минем на такива от пълнозърнесто брашно.

5. Не се отказвайте от картофите напълно – но изберете по-полезни форми на приготвянето им. Картофите, варени с кожата, не са опасни за стойностите на кръвната ви захар. Тук също трябва да се внимава с количеството.

6. Стана дума за пуканките. Всъщност най-добре е да ги забравите. Те наистина съдържат полезни фибри, но са си въглехидратен продукт и ги приготвят с много сол и масло. Вместо тях вземете малки порции семена и ядки, както и сушени плодове.

7. Не допускайте да изпитвате вълчи глад! Храната трябва да се приема умерено на всеки 3 до 5 часа. Ако пропуснете това време, изпитваният глад може да ви накара да преядете и да затворите очи пред избора на нездравословна храна. В такива моменти тягата към въглехидратите е много силна, защото този тип храни най-бързо утоляват глада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *