Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекуват ли се анорексия и булимия с антибиотици?

В близко бъдеще хранителни разстройства от рода на булимия и анорексия може би ще се лекуват с антибиотици. Учени от Франция разкриха, че вид чревни бактерии са способни да въздействат върху апетита.

anorexИзследователи от University of Rouen, ръководени от д-р Сергей Фетисов, са открили в стомашно-чревния тракт особен вид бактерии, информират от medikforum.ru. Присъствието им блокира способността на организма да регулира приема на храна в зависимост от глада и усещането за насищане. Теоретично това откритие насочва науката към лечение на хранителните разстройства чрез антибиотици. Под въздействието им въпросните бактерии ще бъдат блокирани и няма да могат да влияят върху апетита.

В момента основното внимание на науката при лечението на анорексия и булимия е насочено към разкриване на психологическите причини за хранителните разстройства. Новият подход обещава по-успешно лечение ако наистина се окаже, че причина за нарушенията в храненето са бактериите. С болестни хранителни разстройства се сблъскват пет процента от жените и два процента от мъжете. На практика по-слабо изразени проблеми с храненето имат 20% от всички жители на планетата.

Да се говори обаче, че анорексия и булимия могат да причинят единствено някакъв вид бактерии, не би било точно. Френските учени приемат, че върху хранителните разстройства влияят също психологически и генетични фактори. Тезата им вече е доказана чрез експерименти с лабораторни гризачи. Счита се, че е много близко времето, когато аналогични опити ще бъдат направени и с хора, страдащи от анорексия и булимия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *