Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛМИРАЛ / ALMIRAL

Съдържа диклофенак, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, магнезиев стеарат, пропилен гликол, талк, други свързващи компоненти, оцветители

almiralПредназначение

АЛМИРАЛ е нестероидно противовъзпалително средство, чийто ефект се дължи на основния компонент – диклофенак. Приемът на този продукт овладява ставни и скелетно-мускулни болки; действа противовъзпалително, осигурява преодоляване на сковаността.

АЛМИРАЛ се препоръчва при болки в гърба, анкилозиращ спондилит, ревматоиден артрит и остеоартрит. Подходящ е при остри прояви на подагра, както и при посттравматични състояния с фрактури, изкълчване и навяхване. Дава добър лечебен ефект при възпаления на сухожилия.

Таблетките АЛМИРАЛ са подходящи за овладяване на болезнени състояния след оперативно лечение от ортопедично или стоматологично естество.

Как се приема

АЛМИРАЛ се прилага по лекарско указание, като дозата и продължителността на приема са в зависимост от болестния проблем и здравословното състояние на пациента. Таблетките се поглъщат цели, с вода, по време на хранене. Максималната дневна доза не бива да надхвърля 150 мг. По лекарска препоръка определеното количество за деня се приема на два или три пъти.

Ако пациентът е в старческа възраст, дневният прием следва да бъде редуциран и да се осъществява периодичен контрол.

Възможни нежелани ефекти

АЛМИРАЛ може да причини смущения в състоянието и функциите на храносмилателната система. Съобщавано е за стомашен дискомфорт, болки и подуване на корема, гадене, вътрешни кръвоизливи, видими по черните изпражнения или наличието на кръв при дефекация. Такива признаци са знак, че приемът на медикамента трябва да се спре и да се направи консултация със специалист.

Има данни, че лечението с АЛМИРАЛ влияе върху чернодробните функции, като външни белези за негативните отклонения са промененият цвят на кожата – пожълтяване, и пожълтяването на склерите. В по-редки случаи медикаментът причинява кожни смущения – обриви, зачервяване и сърбеж, лющене, отоци по лицето, спазъм на дихателните органи, затруднено дишане и преглъщане. Регистрирани са и оплаквания от болки в гърлото при висока температура.

Съобщава се също за коремни спазми и диария, главоболие, сънливост и усещане за постоянна умора, гастрит, рязка промяна в цвета и количеството на урината. При отделни пациенти се наблюдават гадене и повръщане, негативни психични реакции, замайване и загуба на съзнание, загуба на ориентация, халюцинации, сърцебиене и хипертонични пристъпи; повишен е рискът от сърдечни инциденти. Регистрирани са също случаи с бъбречна и чернодробна недостатъчност, различни отклонения в кръвната картина, обриви с болезнени мехури, смущения в зрението и слуха, спад на либидото.

Тъй като е възможно страничните ефекти от приема на продукта да причинят здравословни проблеми на пациента, появата им винаги следва да се коментира с лекуващия дори когато са в слаба форма.

Кога НЕ БИВА да се приема

АЛМИРАЛ не се използва за лечение на деца на възраст под 12 години.

Медикаментът не е подходящ в случаи на алергия към някой от компонентите. Не вземайте АЛМИРАЛ , ако имате алергия към друг продукт от тази група.

Бременни и кърмачки не могат да се лекуват с този продукт.

Не се препоръчва за пациенти със смущения във функциите на черния дроб и бъбреците, сърдечна недостатъчност, астма или остър ринит.

Медикаментът да не се препоръчва на пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт – възпаления, гастрит, колит, както и на склонни към вътрешни кръвоизливи.

Ако приемът на медикамента причинява замайване, халюцинации и влошена координация, не бива да шофирате по време на лечението.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да бъде информиран за медикаментите, които приемате постоянно, и да изработи индивидуална схема на лечение, в която да се включи АЛМИРАЛ. Особено внимание се изисква при съвместяването с медикаменти като други нестероидни противовъзпалителни, антикоагуланти, продукти при психични заболявания, антидепресанти, медикаменти за сърдечно-съдовата система, при диабет, метотрексат – при възпаления и рак, стероиди, диуретици, за терапия след трансплантации, медикаменти за контрол върху артериалното налягане.

________

Усреднена цена – 2 лв за опаковка от 20 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *