Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От депресия също се умира!

След смъртта на големия американски актьор Робин Уилямс се заговори усилено за един от бичовете на съвременното общество – депресията. Какво не знаем за нея?

депресия Бяхте ли наясно например, че депресията при мъжете, при жените, при родилките и при тийнейджърите протича по съвсем различен начин? Жените най-често страдат от нея и причините са много – от репродуктивните хормони до социалния натиск и очакванията. В САЩ е направена статистика, че една от всеки осем жени развива депресия в даден момент от живота си. Това състояние е сериозен проблем, който би могло да окаже влияние върху всяка област в живота ни – кариера, лични отношения, самооценка и т.н. Добрата новина е, че е лечима.

СИМПТОМИТЕ

• потиснатост
• загуба на интерес или удоволствие от дейности, които са ви били приятни
• чувство за вина, безнадеждност и безполезност
• прокрадващи се мисли за самоубийство
• често повтаряща се мисъл за смърт
• нарушения на съня
• загуба на апетит и промяна в теглото
• затруднена концентрация
• липса на енергия и умора

Ще се спрем малко по-подробно на психологическите фактори, тъй като те са по-неясни, но при навременното им осъзнаване депресията, причинена от тях, може да се овладее по-лесно, отколкото при социални фактори и фактори, свързани с нашето здраве.

БИОЛОГИЧНИ И ХОРМОНАЛНИ: предменструални проблеми, бременност или безплодие, следродилна депресия, проблеми със здравето

СОЦИАЛНИ:проблеми в семейството и/или неспособност да се съчетаят балансирано работата и семейните задължения.

РАБОТНИ ПРОБЛЕМИ: дискриминация, загуба или смяна на работа, пенсиониране и т.н.

ПОСТОЯННИ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ!

Смъртта на близък човек или друго стресиращо събитие, което ви кара да се чувствате самотни, тъжни и безпомощни.

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ: ФОКУСИРАНЕ ВЪРХУ НЕГАТИВНИТЕ ЧУВСТВА

Жените са по-склонни да размишляват, когато са депресирани. Те също така плачат и разговарят с приятели, опитвайки се да разберат причините. Установено е, че размишленията и разговорите понякога засилват депресията, така че бъдете внимателни и по-добре се разсейвайте с нещо, отколкото да се фокусирате върху състоянието си.

НЕСПОСОБНОСТ ДА СЕ СПРАВИМ СЪС СТРЕСА

Жените са по-склонни от мъжете да развиват депресия вследствие на стрес. Освен това те произвеждат повече хормони на стреса, отколкото силният пол. Затова търсете начини да се успокоявате веднага, когато настъпи някакъв хаос.

ПРОБЛЕМ С ХАРЕСВАНЕТО НА СОБСТВЕНОТО ТЯЛО

Разбира се, при жените той е много по-сериозен и започва още в пубертета. Да не се чувствате добре в тялото си, е силна предпоставка за поява на депресия, затова когато се грижите за правилния начин на хранене и решавате как да поддържате тонуса си, вие извършвате и превенция срещу депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *