ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Слаб успех в училище? Проверете зрението на детето!

Малкият ученик среща затруднения с уроците и не се справя добре в спортните игри

деца очила Преди да го критикувате, е по-разумно да го заведете на очен лекар. Понякога и двата проблема се дължат на амбилопия (мързеливо око). Заболяването, често срещано при малките деца, се изразява в следното: очите и мозъкът не работят в синхрон и резултатът е неправилно възприемане на образите. Амбилопията може да засегне едното или двете очи.

Когато само едното не вижда добре, мозъкът започва да потиска изображенията, които фиксира иначе здравото око. По този начин отслабва зрението и на незасегнатото от амбилопия око.

Много е важно навреме да хванете проблема и да започнете терапия. Зрението на децата се развива активно до около 8-годишна възраст. След това лечението става по-бавно и по-трудно. Затова колкото по-рано се диагностицира заболяването, толкова по-добре. Ако не вземете мерки, настъпват необратими негативни изменения.

Как обаче да уловите зрителното нарушение .като повечето деца с амбилопия нямат никакви оплаквания? Те са свикнали с начина, по който мозъкът им интерпретира образите, затова не усещат дискомфорт. Ако забележите, че детето наклонява главата си по определен начин, докато пише и чете, това е възможен симптом за лениво око. То прави това несъзнателно в опита си да вижда по-добре.

Лечението на амбилопия включва носене на очила или поставяне на капки за очи. Очилата помагат да се избистри образът и позволяват на мозъка да използва еднакво информацията от двете очи. В някои случаи се слага нещо като кърпичка или капаче на стъклото на очилата пред здравото око, като целта е да се „разработи“ мързеливото. Когато детето категорично отказва да носи такива очила или превръзка на окото, на помощ идват капките. Тяхната функция е временно да отслабят силата на здравото око. По този начин се стимулира болното да работи по-добре и да излъчва сигнали към мозъка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *