Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРОКСЕРУТИН гел / TROXERUTIN gel

Съдържа троксерутин, карбомер 980, динатриев едетат, бензалкониев хлорид, натриев хидроксид, вода

troxeПредназначение

2-процентният гел ТРОКСЕРУТИН се прилага при болестни състояния, провокирани от венозна недостатъчност и възпаление на кръвоносните съдове. Действа противооточно и противовъзпалително, подобрява тонуса на вените.

Препоръчва се при венозна недостатъчност; разширени вени; различни форми и степени на тромбофлебит, след травми за преодоляване на хематоми и подуване на крайниците.

Как се приема

Медикаментът е за външно приложение. Проблемните зони се намазват с внимателно втриване сутрин и вечер. Гелът е прозрачен и лек, попива добре и може обработеното място да се остави открито. Ако има лекарска препоръка за това, в някои случаи се прави превръзка или се обува чорап.

Не е желателно превишаване на препоръчаните втривания, както и да се поставя прекалено много от медикамента. Системното приложение според указанията в листовката или по лекарска препоръка дава очаквания резултат.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТРОКСЕРУТИН обикновено протича без проява на странични негативни ефекти. Все пак е възможно в отделни случаи да се проявят реакции на непоносимост, изразяващи се в зачервяване и сърбеж. Ако се окаже, че те не са преходни и при последващи процедури се усилват, пациентът трябва да се консултира с лекуващия за евентуална смяна на медикамента.

ТРОКСЕРУТИН е продукт само за локално външно приложение. Вземете предпазни мерки, ако определени количества от него попаднат в очите или устата. Съхранявайте на тъмно, при температура не по-висока от 25 градуса.

Пазете от деца!

Кога НЕ БИВА да се приема

Гелът не се препоръчва при непоносимост към някоя от съставките.

Възможно е алергична реакция да се прояви в началото на лечението. Също така не е изключено реакция на свръхчувствителност да бъде почувствана при продължителна употреба. И в двата случая е по-добре медикаментът да бъде заменен.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен за пациента резултат.

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *