Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на малки деца с антибиотици води до затлъстяване

Тази информация, която научихме от британската преса,  е доста шокираща, защото лечение с антибиотици може да доведе до затлъстяване при малките деца

След направени проучвания, британските учени установили, че ако  деца под 2-годишна възраст вземат антибиотици, когато пораснат, започват да затлъстяват.

На какво се дължи този неприятен факт?

В стомаха на всеки един човек има бактерии, които се грижат за разграждане на приетата храна. Колкото по-малки са децата, толкова тези бактерии могат по-лесно да бъдат унищожени.

затлъстяване
Британските учени откриха, че не трябва да се дават антибиотици на малките деца

Приемът на антибиотици действа именно по този начин, твърди д-р Чарлз Бейли (Dr. Charles Bailey).

Когато бъдат унищожени тези полезни бактерии, децата ще имат проблеми със стомаха. Храната няма да бъде добре смляна и разградена.

В същото време децата постоянно ще изпитват усещане за глад и ще искат да ядат повече и повече.

Ненужното количество храна и тази, която не е правилно разградена ще се натрупва под формата на мастни образувания под кожата.

Проучването не е направено в рамките на няколко месеца или 1 година, а обхваща много по-голям период от време – от 2001 г. до 2013 г. През този период са били наблюдавани  64 580 деца от Англия и от САЩ.

Като изключим този проблем с малките деца, затлъстяването сред подрастващите е световна тенденция.

затлъстяване
Един от сериозните проблеми при подрастващите е затлъстяване

Проблемите са свързани с ниска здравословна култура, ядене на вредни храни като чипс, мазни пуканки и други сладкиши, които са вкусни, но прекалено опасни.

Децата стоят много часове пред компютрите и по този начин се обездвижват.

Тази тенденция се наблюдава и у нас. В България правят опити да накарат децата в училище да ядат повече плодове и зеленчуци за сметка на хамбургери, чипс, вафли и други.

Но и при нас това е трудно постижимо.

Британските учени препоръчват децата да ядат ежедневно поне по 2 пъти пробиотично  кисело мляко, което е много полезно за стомаха, за мозъка, за черния дроб.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *