Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да се справим с мазната коса

Лепнеща, лъщяща, неприятна на пипане – мазната коса е сериозна заплаха за самочувствието! Честото й миене, което изглежда логично решение, още повече влошава нещата. Но все пак има начини да се справим.

мазна коса

Мазната коса говори за прекале­но активни мастни жлези по кожата на главата. Тяхната роля е да отделят тънък пласт мазнина, която да предпазва кожата от външни дразнители. Когато обаче функционират не­контролирано, произведената мазнина е в голямо количество и придава неприятен, тежък блясък на косата.

Миене

  • Използвайте шампоани за мазна коса, но ги редувайте с продукти за честа употреба с неутрално рН.
  • Не прекалявайте с масажа на кожата на главата, защо­то той стимулира мастни­те жлези. Правете съвсем леки кръгови движения на пръстите.
  • Често на етикета пише, че трябва да оставите шам­поана да подейства няколко минути върху косата, но за мазната коса е по-добре вед­нага да изплакнете миещия продукт.
  • Изплаквайте обилно с бода, за да не останат никакви частици от шампоана.

Сушене

  • Дръжте сешоара на разстояние сантиметра от косата. ^Не задържайте топлата струя повече от няколко секунди върху една зона от главата.

Подходящи продукти

  • Опитайте да минете без други средства освен шампоана. Продуктите за изглаж­дане на косата или пък за оформяне на хубави къдрици обикновено съдържат веще­ства, които образуват мазен пласт.
  • След шампоана използвай­те само балсами, предназна­чени за мазна коса, защото техните съставки регулират производството на себум. Внимателно и обилно изплак­вайте косата си след нанася­нето им.
  • Опитайте маската със зелена хума, която прочиства скалпа – смесете малко коли­чество от хумата с вода до образуване на каша, нанесе­те я по кожата на главата. Не използвайте тази маска прекалено често, за да не се раздразни скалпа.
  • Добавете няколко капки ароматно масло от кипарис, евкалипт, лаврово дърво към водата, с която ще изплакне­те накрая косата си.

 

Таблетки с екстракт от кора на бяла върба

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *