Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В чужбина използват билката арника не само като хомеопатия

Чували сте за хомеопатичните продукти с арника, които действат преди всичко като обезболяващи средства, но арника може да се използва и като билка

Арника се използва като съставка в редица кремове, които също служат за обезболяване на рани и травми, като интимен гел за успокояване на лигавицата и на интимните части.

В аптеките и дрогериите можете да намерите арника като изсушена билка, като тикнктура, мехлем, гел и крем.

Най-широкото приложение на арника е свързано освен с външни травми и с кръвонасядане. При удар, падане или други механични увреждания, под кожата се образуват сини петна, които с времето трябва да станат по-зелени, след това жълтеещи и накрая да избелеят.

арника
Това е растението арника, от чиито сухи цветове приготвяте отвари

За да бъде ускорен този процес, трябва да направите компреси с арника.

За целта слагате 2 с.л. суха арника (продават се нейните цветове) в 1 ч.ч. завряла вода.

Оставяте да постои 20 минути и прецеждате. С тази отвара правите компреси, с които налагате сините участъци.

Ако имате разширени вени или страдате от образувани тромби, също можете да ги налагате с компрес от арника.

Вместо да приготвяте отвара от суха арника, купете от билковите аптеки тинктура от арника. Сложете 10 капки в 1 ч.ч. вода и после налагайте болния участък с намокрена в нея кърпа.

Чай от арника може да се пие, но преди да го правите, консултирайте се с вашия лекар, защото може да причини странични реакции като гадене, раздразнен стомах, световъртеж, да ви потече кръв от носа.

Ако чай от арника не би имал странично влияние върху вас, тогава вземете 10 гр. суха арника и я залейте с 200 мл вряща вода. Оставете да престои 1/2 час. След като я прецедите можете да приемате по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Лекарите не препоръчват запарена арника за бременни, кърмачки и за малките деца.

И едно българско средство при болки в кости, стави, колената или при травми. Вземате листо от обикновено прясно зеле и го връзвате на болното място. Най-добре е да го правите вечер и да спите с него.

На следващата сутрин зелевото листо прилича на изсушено. Ако болката е слаба или имате малка травма,  само след 1 нощ ще се оправите.

Ако е по-сериозна, трябва да повторите процедурата няколко нощи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *