ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В чужбина побеждават деменцията с билка, която се намира и у нас

Направени са изследвания от немски учени, според които борбата с деменцията може да се провежда и само с билки

Според д-р Мария Адел Рюгер (Dr Maria Adele Rueger), специалист в Института по неврология в гр. Юлих, Германия, колкото повече къри и куркума употребяваме в нашата храна, толкова по-значително намаляваме риска от  болестта на Алцхаймер и деменцията.

При направени лабораторни изследвания станало ясно, че приемът на къри и куркума активира мозъка и неговата дейност.

Предизвиква мозъчните стволови  клетки да се размножават като изграждат още по-силна мрежа от неврони.

Когато невроните са увредени, това  дава отражение върху равновесието и координацията на пациента. Страдащите от Алцхаймер, една от разновидностите на деменция,  не могат да се обслужват сами и стават зависими от други хора.

къри

Заради увредените неврони, човек първо започва да губи своята памет. По принцип при старите хора е нормално, защото и без деменция, с годините мозъкът се изхабява. Но загубата на паметта при деменция е много по-страшна, отколкото при здравите хора.

Честата употреба на къри и куркума подпомага развитието на невроните и предпазва от появата на деменция.

Понякога пациентите развиват деменция и Алцхаймер поради увредено ДНК и наследствени наслагвания. Но ако тези обречени хора са консумирали редовно къри и куркума, тези билки и подправки ще забавят развитието на болестта и ще го отложат напред във времето.

До тези важни изводи немските учени от екипа на д-р Мария Адел Рюгер стигнали, след като първо изследвали опитни плъхове, а когато вече имали някаква основа, започнали да наблюдават и хора.

Трябва да направим едно малко уточнение.

къри

Името къри се използва за дърво (Murraya koenigii), което се отглежда в Индия и в Шри Ланка. От неговите листа се приготвя подправката къри.

Къри е и микс от различни подправки, които се използват в азиатската кухня. В къри се слагат куркума, кимион, кориандър, сминдух и червен пипер.

В някои ястия към цитираните подправки, готвачите добавят още джинджифил, канела, карамфил, черен пипер, индийско орехче, кардамон, резене.

Ако в билковите аптеки и борси не можете да намерите чисто къри, добито от листата на азиатското дърво Murraya koenigii, използвайте подправките къри – куркума, къри, обогатено с всички останали допълнителни подправки.

Азиатските лекари казват, че тези подправки не са вредни за стомаха, напротив, те са и билки. Колкото повече ги използвате, толкова по-здрави ще бъдете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “В чужбина побеждават деменцията с билка, която се намира и у нас

  1. Радка Илиева каза:

    Ако кърито и куркумата не ви допадат на вкус, може да ползвате и гъбите рейши и лъвска грива. Те помагат за детоксикацията на тялото и въздействат на невроните, за възстановяване на миелиновата обвивка. Когато има нарушение в тази обвивка, сигнала от мозъка не достига до съответните клетки, които управляват. На пазара има кафе с екстракт от рейши. Пиейки си любимата топла напитка, можем да се грижим и за здравето си. За тези, оито не пият кафе – има чай и горещ шоколад. http://www.kafe-ganoderma.eu/products

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *