Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛОРТАНДА / LORTANDA

Съдържа летрозол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, хипромелоза, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители

LORTANDAПредназначение

ЛОРТАНДА е лекарствен продукт, чрез чийто прием се контролират стойностите на отделяните естрогени. Това е важно за пациентки в постменопауза, които развиват рак на гърдата. Чрез редукция на женските полови хормони (естрогени) се блокират фактори, определящи растежа на туморните клетки. Лечението с ЛОРТАНДА ограничава развитието на злокачествените тъкани, метастазите и повторната поява на тумори след оперативното им отстраняване.

Медикаментът е приложим в различни стадии на рак на гърдата. Той е алтернатива при поддържаща антиракова терапия при пациентки, които в продължение на пет години са приемали тамоксифен.

Как се приема

Назначаването на този медикамент става единствено от лекар. Приемът като дозировка и продължителност зависи от стадия на заболяването и общото състояние на пациентката.

Стандартната схема на лечение е една таблетка дневно, която се приема с малко вода независимо от храненията. Препоръчително е таблетките да се вземат по едно и също време. Таблетките се поглъщат цели.

Възможни нежелани ефекти

ЛОРТАНДА се понася добре, но в началната фаза на лечението са възможни някои неприятни симптоми с преходен характер. При отделни пациентки обаче са възможни по-сериозни негативни ефекти, за които лекуващият следва да бъде информиран.

Понякога приемът на лекарството е последван от гадене и затруднено дишане, влошена координация и замъглено зрение, парализа на крайник. Тези смущения могат да са симптоми на инсулт, за това не бива да бъдат подценявани.
Описани са също болки и стягане в гърдите, ускорен пулс и прилошаване, посиняване на крайник едновременно с внезапна болка – възможно запушване на кръвоносен съд от тромб. Има данни и за подуване и зачервяване на болезнени участъци над вена. Рядко се съобщава за температурни състояния с треска.

При лечение с ЛОРТАНДА е възможно да се получат алергични реакции със зачервяване, обриви и лющене на кожата, отоци по лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. При евентуално пожълтяване на кожата и склерите се прави чернодробно изследване за възможен хепатит.

В отделни случаи се появяват горещи вълни и постоянно усещане за умора, изпотяване, болки в ставите и костите.
При по-продължителен прием на медикамента се случват пристъпи на депресия, временно вагинално кървене, отпадналост, стомашни болки, виене на свят. Проявяват се косопад и повишаване/намаляване на теглото, хипертонични пристъпи, изсушаване на лигавиците.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛОРТАНДА е медикамент, предназначен за лечение на рак на гърдата при жени. Всички останали категории пациенти са изключени като потребители. Медикаментът не се прилага също при бременни и кърмачки. Не е подходящ за жени във фертилна възраст – редовното му приложение е при пациентки в менопауза.

Не се препоръчва при алергия към някой от компонентите.

Ако медикаментът причинява загуба на координация, замайване или влошаване на зрението, не трябва да се шофира по време на лечението с него.

Медикаментът не е подходящ при тежки бъбречни и чернодробни заболявания, както и при остеопороза в напреднал стадий и склонност към чупене на кости.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са описани. За да се избегнат възможни негативни ефекти от едновременния прием на ЛОРТАНДА с други медикаменти, лекуващият трябва да бъде уведомен за лечението на пациентката си с други продукти. По негова преценка съвместяването може да бъде организирано по безопасен начин, чрез замяна на някои продукти или разсрочване на приема им във времето.

Усреднена цена в аптеките – 38 лв за опаковка от 30 таблетки х 2.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *