ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С грозде лекуваме 50 различни болести

Есента е сезонът на гроздето и много хора могат да се възползват от този уникален плод, за да подсилят своя организъм и да бъдат още по-здрави

Не всеки, обаче, може да яде грозде в по-големи количества.

Има хора, за които гроздето е напълно противопоказно. Това са страдащите от захарен диабет на първо място. Следват болните от язва на 12-пръстника и на стомаха.

Онези, които имат възпаление на жлъчката, хронични заболявания на бъбреците.

грозде
Яжте грозде, защото е изключително полезно

Хора, които имат остър плеврит и хроничен фарингит също не трябва да ядат грозде.

Кой трябва да яде грозде в количества, защото този есенен плод е изключително полезен за него?

1. При порок на сърцето или  нарушения на неговите сърдечни функции. Гроздовият сок притежава способността да разширява кръвоносните съдове.

Той подхранва сърдечния мускул. Гроздето довежда до повишаване на  хемоглобина в кръвта. Помага  кислородът се бъде усвоен още  по-добре от клетките и от тъканите на организма.

Гроздето е отличен лек при аритмия, учестен пулс, както и за хора, които лесно и бързо се задъхват, когато се движат или вършат физическа работа.

2. Хора с прекалено високо или прекалено ниско кръвно. Гроздето регулира кръвното, защото лекува цялата кръвоносна система.

3. Пациенти, които страдат от хемороиди или имат запек. Гроздето въздейства върху работата на червата.

4. Хора, които имат проблеми с нервите или пък нервната им система е изтощена. Особено след преживян силен и продължителен стрес.

5. Пациенти, които се оплакват от умора, не само през пролетта, когато пролетната умора ни атакува.

6. Страдащите от анемия трябва да ядат грозде.

7. Хора, които имат проблеми с костите и ставите, артроза и артрит.

8. При проблеми с белите дробове и наличие на астма.

9. Гроздето е полезно за правилната работа на стомаха и отделянето на достатъчно сокове, с които храната се смила. Ако нямате язва, спокойно можете да ядете много грозде. Гроздовият сок подобрява състоянието на полезната микрофлора в организма, така както и киселото мляко.

10. Ако нямате болести на бъбреците, яжте грозде, защото то действа като диуретик – предизвиква уриниране като по този начин спомага чрез урината да бъдат изхвърлени вредните вещества, токсини и тежки метали от организма.

11. Гроздето прочиства черния ви дроб. Едно от сериозните заболявания на черния дроб в последните години е неговото затлъстяване – омазняване. Това означава, че мастната тъкан е нараснала до 30 и повече процента.

Американските учени установили, че сочното и вкусно грозде лекува 50 различни болести.

Лекарите в редица държави по света предписват на пациентите ампелотерапия – лечение с грозде.

Първо, трябва да си направите изследвания дали можете да ядете грозде в по-големи количества.

Ако това е възможно – лечебната терапия продължава 1  1/2 месеца.

Дневният прием на грозде се извършва 1 час преди закуска, обед и вечеря.

През първите дни от лечението приемате по-малки количества грозде – максимум до 500 гр. След 2 седмици завишавате дозата до 2 1/2 кг/дневно – за един прием трябва да изядете малко повече от 800 грама грозде.

Можете да редувате ядене на грозде или пиене на прясно изцеден сок от грозде. Но не трябва да използвате само гроздов сок, понеже в кожата на гроздето има много полезни вещества.

Трябва да избирате възможно по-сочно грозде, а сортът няма значение.

По време на лечението с грозде не трябва да приемате друга сладка храна или да подслаждате кафето – чая със захар или с мед, защото гроздето има най-високо съдържание на плодова захар.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: За живот без болки в ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *