ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Панацея: хапче ще цери от диабет до рак!

Учени от Имперския колеж в Лондон са на път да постигнат една древна мечта на човечеството: предстои в близките 10 години да бъде създадено универсално лекарство, което ще лекува множество заболявания – включително диабет, Алцхаймер и рак.

hapФокусът на британските научни изследвания е върху фермент, който е причината за множество тежки заболявания, съобщават от medikforum.ru. Ферментът NMT въздейства върху протеините в организма и им причинява необратими изменения, които не позволяват на увредените клетки да умрат. Вместо това те се размножават с висока интензивност и това причинява примерно злокачествените заболявания. Поради описаното въздействие на NMT туморите стават резистентни към химиотерапията. Задачата на британските учени според изявления от научните среди е да изключат въздействието на зловредния фермент.

NMT има “принос” и в развитието на болестта на Алцхаймер. Тук науката все още не е наясно как точно работи ферментът в конкретния случай. Авторите на изследването обаче са проверили как ферментът въздейства върху 100 вида протеини, присъстващи в човешкото тяло. Освен това е открита молекула, която играе ключова роля при “изключването” на фермента от въздействията.

Откритието на лондонския екип може да стане основа за създаването на универсално лекарство против всякакви болести. Това би означавало радикално нов етап в развитието на съвременната медицина. Подобно лекарство ще може да работи по съвършено нов начин и ще се отличава от всички познати досега.

Лошото е, че докато стигне до пазара, новата панацея има да измине още доста дълъг път и ще й трябва време, може би цели 10 години. Необходими са допълнителни изследвания и клинични изпитания в задължителните три формата – в епруветка, върху животни и върху хора. Ако очакванията обаче се потвърдят, никой няма да отрича, че си е струвало всичко това!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *