ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо подаграта боли повече от артрита?

Защото подаграта е една от най-болезнените форми на артрита

подагра Тя уврежда ставите, най-характерният й симптом е жестоката болка в областта на големия палец на крака. Ако лекарят ви постави диагноза подагра, трябва задължително и ендокринолог да прегледа щитовидната ви жлеза. Защото е възможно да развиете хипотиреоидоза, което води до забавено отделяне на пикочна киселина. Тя се натрупва в кръвта и преминава в ставната течност. В ставните кухини кристализира и болките са нечовешки. Подаграта е болест на мъжете и се провокира от прекаляването с алкохол.

Освен предписаните от лекарите медикаменти, които наистина намаляват болките, лечението на подаграта става със строги диети. Забравете веднъж завинаги за месните, кокошите, рибните и гъбените бульони, пушените консерви, мазните меса и риби, черния дроб, сърцата и бъбреците, говеждата и свинската мазнина.

Лечебното хранене на болните се изразява в строги диети.

Запомнете ги!

Пшеничен и ръжен хляб от вчера, т.е. леко изсушен. Предпочитайте нискомаслено мляко, извара и обезмаслена сметана. Полага се 1 яйце на два дни.

Не яжте масло – само растително. Сварявайте в много вода булгур в неограничено количество. Позволени са всякакви зеленчуци – пресни, варени, запечени освен солени и мариновани. Не посягайте към боб, грах и киселец!

Може да хапвате колкото искате плодове, сладка, мармалади. Особено полезни са черешите, вишните, черните боровинки и всички плодове с червено-син цвят. Те понижават нивото на пикочната киселина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *