ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Енергоспестяващото строителство причинява рак?

Съвременните технологии позволяват да се постигне енергоспестяващо строителство и оборудване на жилищни сгради. Много хора обаче не знаят, че икономисаната топлина е за сметка на човешкото здраве.

domНякои решения на енергоспестяващото строителство водят до повишени нива на радона в помещенията, информират от meddaili.ru с позоваване на Live Science. Повишените радонови нива причиняват рак на белите дробове.

Изследванията сочат, че енергоспестяващите технологии повишават концентрацията на радон с 56.6%. Това означава 278 преждевременни смърти за година само във Великобритания. След тютюнопушенето – радонът е вторият по агресивност фактор, доказано причиняващ злокачествени заболявания на белите дробове. В херметизираното здание, създадено по този начин за по-малки разходи при отопление, радонът се натрупва заради по-лошата вентилация и редуциран обмен на вътрешен и външен въздух.

Съвременното строителство наистина се стреми да херметизира помещенията. Така топлината се съхранява, но вътре се натрупват вредни вещества. Втори риск е образуването на колонии от болестотворни плесени и гъби. Хората, които живеят и/или работят в подобна среда, постоянно ще имат здравословни проблеми: умора и сънливост, раздразнени лигавици на носа, зачервени и сълзящи очи, болни бели дробове. При такава даденост на строителството единствено неутрализиращо решение е по-честото проветряване. Може би някога човекът ще си даде сметка за фаталното си отдалечаване от природосъобразния живот. Дали е късно за това?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *