Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Компреси и домашни мазила за болни стави

Болки в ставите? Не сте оригинални: от това страдат безброй хора на различна възраст. Болките може да са в коляното, тазобедрената става, рамото, лакътя.

stavaОбщото название на тези болки е арталгия. Болката може да е остра или хронична, разясняват от web-zdrav.ru. Тя може да е причинена от травма, счупване, претоварване, възрастови изменения, инфекция, артрит. Всъщност с думичката “артрит” се назовават повече от сто заболявания.

Има безкрайно много народни рецепти за лечение на болни стави. Без съмнение – едно от оригиналните е лечение с редуцирана урина. Урината се изварява, докато остане до ¼ от първоначалния си обем. С нея се правят компреси върху болната става. Преди да се постави компрес, мястото трябва да се намаже със зехтин или гъша мас. Този етап не бива да се пропуска, тъй като сгъстената урина причинява изгаряния.

Друг метод на лечение е компресът с кисело мляко и яйчена черупка. Вземат се равни части от двете съставки; яйчената черупка трябва да е счукана на прах. Сместа се разбърква енергично и с нея се намазва обилно парче памучен плат. Компресът се държи върху ставата един час. Трябва да се прикрепи за мястото със стреч фолио и да се завие отгоре с топла тъкан.Компресите се правят 5 дни поред. Ако няма подобрение – прави се 5-дневно прекъсване и следва нова серия от компреси.

В домашни условия може да се приготви масажно мазило, което облекчава болките в ставите. Вземат се дафинов лист, хвойна и краве масло в пропорции 6:1:12. Растителните съставки се надробяват и счукват, след което енергично се объркват с маслото. Мазилото се съхранява в чисто бурканче в хладилника. От него се взема по малко и се намазва болното място вечер преди лягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *