ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лайката – еликсир за красива коса и кожа

Цветовете на лайката отдавна се използват като антисептик, средство против стрес – еликсир за дълголетие, даряващ свежест на кожата и косата

Лайката може да направи чудеса с умореното ви лице и изтощената коса. Дребните цветове на чудното слънчево цвете ще накарат да бързо да изчезнат тъмните кръгове и торбичките под очите, а косата ще засияе. лайкаМедицинската лайка, която цъфти през цялото лято и есента – от юни до октомври, е отлично противовъзпалително средство. Тя е подходяща за всички възрасти и нежно се грижи дори за най-чувствителната кожа. Ето защо може да я срещнем в кремове, сапуни, лосиони, маски за коса и шампоани.

Вместо да обикаляте по щандовете за скъпа козметика, може сами да си приготвите отвара от цветове на лайка, за да се усетите благотворното влияние на нежното цвете върху себе си. Ето няколко рецепти, които можете да изпробвате спокойно у дома,

Поставете 10 грама сушени цветове от лайка цветя в чаша. Залейте с вряла вода и оставете да се охлади, след това прецедете и поставете в хладилника. Ако поставите тампони с този лосион върху зоната под очите за петнадесет до двадесет минути, няма да останат никакви следи от тъмните кръгове.

Същата отвара укрепва корените на косата и може да се използва изплакване след измиване с всякакъв вид шампоан. Понеже лайката съдържа жълт пигмент наречен апигенин, светлата коса ще придобие невероятна свежест и нови слънчеви нюанси.

За експресно освежаване може да се използва следната изпитана рецепта: две торбички чай от лайка се запарват за секунди във вряща вода, охлаждат се добре и след това вече се поставят върху областта на очите. По същия начин може да поглезите и уморените си крака: наистина за тази цел ще ви трябва повече лайка. Потопете краката си в топлата отвара и стойте 5-10 минути. След това използвайте крем и енергично масажирайте стъпалата. Като същински еликсир лайката ще премахне умората и ще направи кожата ви еластична, изящна и млада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *