Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете кои са задължителните изследвания за откриване на метаболитен синдром

Ако мазнините са подкожни и има коремче, както е при много жени, няма страшно. То е от женските хормони

метаболитен синдром При стегнати коремни мускули се хваща с два пръста кожната гънка и се вижда, че мазнината е подкожна.
Но когато гънката е малка и мазнините са вътре в корема, това е висцерална мастна тъкан между чревните гънки. Тя надува мускулната стена на корема и той изпъква.

Мастите в черния дроб се мерят с ултразвук.

С уред на корема се мери разстоянието между гръбначния стълб и пъпа и се дели на две. Така става ясно колко е затлъстял човек. Може да се премерят и чернодробните ензими. Те се увеличават при пиене на алкохол и затлъстяване.

За синдрома се прави и т. нар. обременяване с глюкоза. При него инсулинът се мери, пие се глюкоза и пак се мери след 1 час и сл ед 2 часа. Така се вижда дали е завишен.

Проверява се и пикочната киселина. Тя скача при повишен оборот на мастни киселини в кръвта. А той идва при нисък добър холестерол, но високи триглицериди. Тогава мастните киселини пречат пикочната в кръвта да се отдели от организма и тя се покачва.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *