ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАПЛОН XL / KAPLON XL

Съдържа кларитромицин, лимонена киселина, натриево-калциев алгинат, лактоза монохидрат, повидон, талк, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, ароматизатори, оцветители

kaplon-500-mgПредназначение

КАПЛОН XL е антибиотик с удължено освобождаване, подходящ за лечение на инфекции в дихателните органи. Прилага се с успех при пневмонии и бронхити, възпалителни процеси в гърлото и синусите. Препоръчван е и при инфекции на кожата и подкожните тъкани.

Как се приема

Таблетките КАПЛОН XL се поглъщат цели, без да се дъвчат или стриват. Дневната доза се приема наведнъж, в един и същи час, с храна и малко течност.

Дозата, необходима за лечението на даден пациент, както и продължителността, се определят от лекуващия. Не увеличавайте самоволно броя на хапчетата; не прекъсвайте лечението при проява на положителни промени.

Стандартното лечение предполага прием на една таблетка от продукта дневно в продължение на една до две седмици. При тежки инфекции терапевтът може да прецени, че пациентът се нуждае от по-висока дневна доза КАПЛОН XL. Възможно е вместо една таблетка да се наложи прием на двойна доза. При това положение двете таблетки от 500 мг се вземат наведнъж.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този антибиотик може да провокира опасни състояния, които налагат незабавна медицинска помощ.

Случват се смущения в сърдечната дейност и остра аритмия, тежки обриви и отоци със затруднено дишане и припадъци, лющене на кожата, интензивна диария – включително 1-2 месеца след проведеното лечение; пожълтяване на кожата и потъмняване на урината, което е знак за отклонения в чернодробните функции.

Сред често срещаните реакции са също разстройството на съня, постоянно и обилно изпотяване, главоболие, болки в коремната област, повръщане, гадене.

Медикаментът може да провокира гъбични инфекции, световъртеж и депресия, пресъхване на устата или оток по лицето, гърлото и шията, затруднено преглъщане и артикулиране. Регистрирани са също оплаквания от възпаления в устната кухина и езика, болки в ставите. Съобщава се още за промени в кръвната картина, възпаление на панкреаса, промени в бъбречните функции, кръвоизливи, кошмари и халюцинации.

Кога НЕ БИВА да се приема

Антибиотикът е предназначен за лечение на възрастни и деца над 12 години.

Да не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки сърдечни заболявания, както и с увреждания на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Този антибиотик не е подходящ за лечение на пациенти с ниски нива на калий в кръвта.

Не вземайте КАПЛОН XL, ако сте на поддържащо лечение с препарати за психично заболяване, подагра, алергия, мигрена, стомашни проблеми.

По-добре е бременни и кърмачки да не приемат този медикамент.

Прекратете приема и потърсете помощ, ако лекарството ви причини тежка диария.

За предпочитане е да се въздържате от шофиране и работа с тежки машини, тъй като медикаментът може да ви направи сънливи или да имате зрителни и слухови смущения.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва внимателно да съвмести този продукт с лекарствата, които пациентите му приемат в рамките на терапия за друг здравословен проблем. Да се внимава при възможни комбинации на КАПЛОН XL с лекарства за сърдечни проблеми, за разреждане на кръвта, антихистаминови продукти, антивирусни и противогъбични, кортикостероиди, продукти за химиотерапия, антидепресанти, продукти за диабетици, за лечение на мигрена.

Усреднена цена в аптеките 6 лв за опаковка от 7 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *