ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С какво е опасен грипът при бременни

Бъдещите майки са в особена рискова група по отношение на грипа. Повечето медици препоръчват ваксинации, за да се избегнат тежките последици от едно възможно вирусно заболяване на деликатния контингент.

bremУчени от Станфордския университета са разкрили при лабораторни изследвания, че клетки от организма на бременни жени демонстрират хиперактивна имунна реакция към грипните вируси. Белите кръвни телца произвеждат висок брой цитокини и хемокини – молекули, които привличат други имунни клетки в битката срещу инфекцията. При такава мощна имунна реакция се създава опасност от задръстване на белите дробове с огромно количество имунни клетки, описват от medikforum.ru.

Грипът при бременните е твърде опасен, тъй като има висок риск от развитие на тежки пневмонии и смърт. Точно това е мотивът бременните да бъдат съветвани да се имунизират. Станфордският екип планира да изследва реакцията на бременни жени и срещу други вируси.

Ръководителката на изследването – доктор Катрин Блиш коментира, че тежките простуди по време на бременност са си възпалителни заболявания, а не следствие от имунодефицит. Според нея лечението на грипа следва да бъде ориентирано не към потискане размножаването на вируса, а към активиране на имунния отговор. Интересно би било да се разбере дали организмът на една бременна жена е така активен и към други вирусни инфекции, или хиперактивността на имунния отговор е присъща само на случаите, в които става дума за грипни щамове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *