ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избягай от инфаркта с 4 стъпки!

Четирима от всеки пет мъже, потенциални жертви на инфаркт, могат да съхранят здравето си. За това е необходимо да направят 4 стъпки – четири промени в обичайните си житейски стереотипи.

infaЕксперти от Швеция препоръчват на застрашените от инфаркт да се опитат да променят живота си, за да го съхранят, информират от medikforum.ru. С всяка изминала година жертвите на инфаркти се увеличават, особено сред представителите на силния пол. Счита се, че основна причина за това са динамиката и стресът, в който е потопено човечеството. На практика инфарктът не е неизбежен, но са нужни усилия за предотвратяването му. Всъщност необходими са само 4 стъпки, за да бъде минимизиран рискът. Колкото в по-млада възраст се направят тези изменения – толкова по-големи шансове има даден човек да избегне инфаркта.

Учени от Кarolinska Institute в Стокхолм са изследвали сърдечното здраве на 20721 здрави мъже на възраст 45-79 години в продължение на 11 години. Наблюдението позволило да се обобщят четири ключови фактора в стила на живот, от които зависи рискът от инфаркт. Става дума за отказ от пушенето, умерени физически натоварвания, поддържане на талия под 92 сантиметра и умерена консумация на алкохол. Важно е също в мъжкото меню да има достатъчно плодове и зеленчуци, ядки, пълнозърнести и бобови продукти, риба и нискомаслени млечни продукти.
Дори само една от изброените промени да се случи, това вече чувствително намалява риска от инфаркт. Например преходът към здравословно хранене плюс умерено потребление на алкохол намалява опасността от инфаркт с 35% в сравнение с любителите на мазните храни и голямото пиене. Ако пък се изпълнят и четирите стъпки, вероятността да се избегне инфаркт нараства до 86%.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *