Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Погрижете се за ходилата си с рецептите, които ви предлагаме!

Редовно правете педикюр и се грижете за ходилата си, като използвате успокояващи естествени продукти.

Ето и нашите предложения:

Ментов ексфолиант за ходила

Продукти:

1 с. л. едро смляно овесено брашно

1 с. л. царевично брашно

1 с. л. захар

2 ч. л. сушени листа от мента

1 с. л. кисело мляко

сокът на 1 лимон

5 капки етерично масло от мента

Инструкции:

В подходяща купа смесете овесеното и царевичното брашно, захарта и ментата.

Добавете киселото мляко, лимона и маслото; разбърквайте до получаването на ронлива смес.

Нанесете я върху ходилата с масажни движения, като обръщате особено внимание на петите и табаните. Изплакнете и подсушете, след което нанесете силен хидратиращ крем като Балсам за ходила с масло от индрише.

Ползи:

Ментата охлажда и ароматизира кожата, а захарта отстранява мъртвите клетки. С помощта на този лесен и ефикасен ексфолиант ходилата ви ще бъдат меки и освежени.

Балсам за ходила с масло от индрише

Продукти:

2 с. л. какаово масло

2 с. л. масло от кайсиеви ядки

1 с. л. пчелен восък на гранули

1 с. л. растителен глицерин

1 ч. л. мед

10 капки етерично масло от индрише

10 капки етерично масло от лимон

Инструкции:

Сипете какаовото масло, маслото от кайсиеви ядки и пчелния восък в съд за готвене на пара и ги оставете да се разтопят на тих огън, като непрекъснато разбърквате.

Отстранете сместа от котлона и добавете глицерина и меда, като не спирате да бъркате. Прибавете етеричните масла и разбъркайте.

Прехвърлете в стъклен буркан и оставете микса да изстине, преди да затворите съда. Готовият продукт има восъчна консистенция, която се размеква при контакт с кожата.

Ползи:

Този ароматен балсам идеално омекотява сухата и загрубяла кожа на ходилата. За да се постигнат оптимални резултати, го нанесете върху стъпалата и оставете да действа една нощ. Обуйте чорапи, за да задържите влагата.

Бунионите са болезнени издатини, които се образуват в основата на палците или малко под кутретата. Получават се в резултат от ходене на високи токове или с неудобни обувки. Направените по поръчка ортопедични обувки облекчават донякъде; съществува и оперативно отстраняване на израстъците, но е добре да избегнете тези драстични методи. Опитайте с тагетес. В медицинско проучване е установено, че прилагането на превръзка с кашица от спирт и стрит тагетес (Таgete ssp.) върху буниона намалява размера му и облекчава болката. Учените установили, че флавоноидите в тагетеса ограничават възпалението на ставите.

Продължение …

 

Краката ви се нуждаят от повече внимание!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *