ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са най-ефикасните народни рецепти за бързо лечение на ечемик

С появата на ечемик може да се сблъска всеки

Лечението на ечемик на окото е възможно и ефективно с народни средства
Лечението на ечемик на окото е възможно и ефективно с народни средства

Появяването на ечемик на окото най-често се случва след като в микроскопична рана на клепача попада мръсотия. Заболяването може да бъде придружено с треска и сърбеж. Но желанието да се научат как да се премахне ечемик от окото, се появява най-вече при пациенти, които искат да се справят с козметичния дефект, причинен от възпалението. Важно е да се знае, че не съществуват козметични средства, като сенки и фон дьо тен, които да прикрият ечемика. Най-безвредната последица от тези действия ще бъде появата на абсцес, който ще трябва да бъде отстранен по хирургичен път.

Необходимо е да се започне лечението възможно най-рано, когато клепачите са зачервени и има оток и лек сърбеж. На този етап е възможно да маже ечемика с борово масло, камфор или йод. Това трябва да се прави внимателно, без да се засяга лигавицата на окото.

За ускоряване процеса на узряване на ечемика на помощ идват компресите. Може да се прилага памучен тампон, напоен в инфузия от светове на невен или лайка, както и от семена на копър. В същото време за запечатване на процеса на възпаление се прилага топъл компрес от дафинови листа, които предварително сте сварили. Компресът се държи докато изстине.

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите още в началото е да отидете до аптеката и да кажете, че се нуждаете от мехлем за ечемик. Приложете спрямо инструкциите.

След това може да направите компрес от варени топли картофи. Измийте ръцете и очите, сложете чиста марля и върху нея сложете намачканите картофи. Дръжте 10 минути. Това ще помогне за премахване на възпалението.

Парче чесън, внимателно се прилага към засегнатото място и се задържа минута-две. След това окото се затваря. За още по-пълно изцеление, след чесъна може да сложите върху ечемика сок от алое. Листата на алоето се измиват, отрязват се, слага се сока върху чист памучен тампон и се поставя върху окото.

Ечемик на окото – това със сигурност е един много неприятен проблем. За да не се случва ние се нуждаем от силна имунна система и перфектна лична хигиена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *