Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тиквата – суперпродукт на сезона

Тиквата има уникални хранителни и лечебни свойства, заради които може да се причисли към суперпродуктите

Тиквата е много вкусна и полезна храна, а заради доказаните лечебни свойства народната медицина я препоръчва като цяр за много заболявания. Призната е за лидер сред продуктите на сезона, богата на въглехидрати, пектин и каротин. Съдържа още редкият витамин Т, витамин С, Е и група В, минерални вещества като фосфор, магнезий, фосфор, мед, калций и други.

Тиквата - суперпродукт на сезона
Тиквата – суперпродукт на сезона

Тиквата може с право да заеме своето място сред суперпродуктите, защото каротинът в нея пет пъти повече, отколкото в същото количество моркови. Доказано е, че тя е богата на желязо и затова медицината препоръчва тиква при анемия. Също така тиквата съдържа голямо количество пектин. Като отличен адсорбент, той пречиства тялото от токсини, шлаки и холестерол.

Благодарение на калиевите соли, тиквата има добро диуретично действие и често се предписва при задържане на течности, поради сърдечни и бъбречни проблеми. Тиквените семки съдържат витамин А и много цинк, който благоприятно влияе при възпаление на простатната жлеза.

Полезен е сокът от тиква, а варената или печена мека тъкан лесно се абсорбира от организма, и се препоръчва за диетично хранене, профилактика и лечение на редица болести.

Тиквата е истинска природна аптека и винаги може да бъде подръка, защото този суперпродукт е изключително удобен за съхранение и може с месеци просто да си стои на пода, докато чака своя „звезден“ час.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *