ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Превърнете банята си в свой собствен спа център

Можете да превърнете банята си в свой собствен спа център с помощта на билки и етерични масла.

Така ще успокоите нервната система, ще облекчите уморените крайници, ще подобрите качеството на съня си и ще се заредите с енергия.

Охлаждащи торбички със зелен чай

Продукти:

70 г фино смлени овесени ядки

50 г пълномаслено сухо мляко

6 ч. л. сушен зелен чай

6 ч. л. сушена мента

20 капки етерично масло от мента

6 квадратни парчета фин памучен плат или тензух (15 см)

Инструкции:

Разбъркайте овесените ядки, сухото мляко и сушените билки в подходяща купа. Постепенно добавете етеричните масла, като бъркате.

В средата на всяко парче плат поставете по 1-2 с. л. от сместа. Съберете четирите краища и ги завържете с връзка, така че да се получи торбичка. Съхранявайте в херметически затварящ се съд.

При употреба вземете една торбичка и я сложете във ваната, докато се пълни. Оставете да се накисне 5-10 минути, преди да влезете вътре. Използвайте напоената торбичка като успокояващ компрес върху кожата. Изстискайте добре, за да се освободят ароматите на съставките. Продължителността на ваната трябва да е 15 минути.

Ползи:

Овесът облекчава кожни раздразнения, сухото мляко има овлажняващ ефект, а млечната киселина играе ролята на лек ексфолиант. Зеленият чай успокоява, а ментата оставя приятен аромат и усещане за свежест.

 

Ободряващи торбички с джинджифил

Продукти:

60 г слънчогледови семки

70 г английска сол

6 ч. л. сушен розмарин

6 ч. л. сушена портокалова кора

1 с. л. джинджифил на прах

10 капки етерично масло от сандалово дърво

10 капки етерично масло от портокал

6 квадратни парчета фин памучен плат или тензух (15 см)

Инструкции:

Смелете слънчогледовите семки на фино брашно. Разбъркайте английската сол, смлените слънчогледови семки, розмарина, портокаловата кора и джинджифила. Постепенно добавете етеричните масла, като бъркате внимателно.

В средата на всяко парче плат поставете по 1-2 с. л. от сместа; съберете четирите краища и ги завържете с връзка или канап, така че да се получи торбичка. Съхранявайте торбичките в херметически затварящ се съд до употребата им. Използвайте ги като държите торбичките под течащата вода, докато се пълни ваната, а след това ги изсипете в нея. Стойте в тази вана 15 минути, не повече.

Ползи:

Джинджифилът е идеално средство за освежаване. Затоплящият, ароматен микс в тази рецепта помага да се освободите от летаргията, успокоява нервите и облекчава болките в мускулите.

 

 

Велинград е СПА столица на Балканите!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *