Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лековити рецепти за сърце и диабет с орехи

Ядките са вкусна, полезна и постна храна

орехи Древногръцкият историк Херодот твърди, че жреците във Вавилон забранявали на хората от простолюдието да ядат орехи, защото се смятало, че ядките влияят благотворно на умствената дейност. Съвременната медицина доказва, че те снижават налягането, помагат при анемия, повишават имунитета. При това притежават глистогонно и противосклеротично действие, защитават организма от радиация и туморни процеси, помагат при зарастване на рани, тиреотоксикоза и захарен диабет.

Смес от орехи и стафиди укрепва сърдечния мускул. При нарушена функция на щитовидната жлеза се препоръчват по три ореха с 1 ч.л. мед сутрин.

При разстройство: от 100 г орехи се изваждат преградките между ядките и се заливат с 200 мл 70-процентен спирт. Киснат 6-8 дни. Приемат се по 3 – 4 пъти дневно: по 6 – 10 капки на 30 г топла вода.

При дерматити супена лъжица изсушени и ситно нарязани орехови листа се заливат с чаша вряла вода, киснат 1 час, прецеждат се. Настой-ката се изпива на три приема през деня.

При глисти: 1 с.л. сухи орехови листа се заливат с 1 ч.ч. вряла вода, киснат 2 часа, прецеждат се. Приема се по 1 ч.л. 3-4 пъти на ден; за възрастни -по 1 сл.

При кожни заболявания децата се къпят в отвара от орехови листа: 500 г листа се заливат с 3 – 5 л вода, кипват се за 20 – 30 мин. При рахит и възпалителни заболявания на устната кухина и гърлото: 1 с.л. сухи листа от орех- се, заливат с 1 ч.ч. вряла вода, киснат 1 час, прецеждат се. За деца – по 1 ч.л. три пъти на ден, за възрастни – по 1 с.л.

При подагра и ревматизъм се правят вани или обливания с настойка от орехови листа: Уг кг листа се сваряват в литър вода и се прецеждат.

При лечение на рани приемайте вътрешно по 1 с.л. орехово масло. Раната се промива със солена вода и се маже с орехово масло. Върху раната се поставя компрес или тампон,напоен в орехово масло.

Орехите са отлична профилактика и за атеросклероза. Смесете 10 орехови ядки с две скилидки чесън, подправете с 1 с.л. олио. За вкус добавете настъргано сирене. С получената маса могат да се мажат сандвичи, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *