Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки/ TANTUM VERDE tablets

Съдържа бензидаминов хидрохлорид, изомалт, лимонена киселина монохидрат, вкус на портокал и мед, левоментол, ацесулфам калий, оцветители

tantumПредназначение

ТАНТУМ ВЕРДЕ (с вкус на мед и портокал) е лекарствен продукт под формата на таблетки за смучене. Има болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Повлиява положително симптоматиката при простудни заболявания с възпалителни процеси в устната кухина и гърлото – при засегнати венци, сливици, ларинкс. Активният компонент на ТАНТУМ ВЕРДЕ – бензидаминов хидрохлорид, въздейства директно върху проблемните лигавици и оздравява възпалената тъкан. Улеснява преглъщането, снема усещането за болка.
Продуктът се предлага и във варианти с компоненти и аромат на мента, лимон и евкалипт.

Как се приема

Таблетките за смучене ТАНТУМ ВЕРДЕ са лекарствено средство и приложението им следва да се подчини на указанията от листовките. Стандартният прием е три таблетки дневно, които се разпределят през равни интервали от време. Около 30 минути след изсмукването на таблетката не трябва да се яде или пие нищо.

Лечението с продукта трябва да постигне подобрение в рамките на една седмица. Ако това не се случи, консултирайте се с лекар за терапия с други средства.

Таблетките могат да се ползват от деца на възраст над 6 години. При възрастовата група 6-12 години приемът трябва да бъде под контрола на възрастен.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТАНТУМ ВЕРДЕ може да предизвика алергични реакции, свързани с оток на устната кухина и гърлото, затруднено преглъщане и дишане. Тези ефекти са редки, но могат да имат сериозни последици. Ако се проявят още в началната фаза на лечението, прекратете приема и се консултирайте без отлагане с лекар.

Като преходни симптоми се считат лекото парене и пресъхването на устата и гърлото; обикновено след 1-2 дни тези симптоми изчезват.

Установено е, че при продължително лечение с ТАНТУМ ВЕРДЕ се активира болезнена чувствителност към светлината. След прекратяване на приема нормалната светочувствителност се възстановява.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТАНТУМ ВЕРДЕ не бива да се дава на деца на възраст под 6 години, тъй като приемът е специфичен и има риск от проваляне на лечебния ефект – поглъщане, както и от нежелани събития от рода на задавяне.

Продуктът не е подходящ за потребители с алергия към някой от компонентите. Да не се препоръчва на пациенти с непоносимост към аспирин или нестероидни противовъзпалителни средства.

Да се избягва от потребители с бронхиална астма поради опасност от спазъм.

Бременни и кърмачки могат да прилагат продукта само по лекарска препоръка и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни негативни взаимодействия с други успоредно приемани продукти.

_

Усреднена цена в аптеките – 16.50 лв за опаковка от 40 таблетки х 3 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *