Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на язва на 12-пръстника и на стомаха според Петър Димков

Появата на язва е изключително неприятно заболяване, което е свързано с физическа болка и огромна отговорност към тялото. Допитваме се до съветите на Петър Димков

Появата на язва на стомаха или на 12-пръстника преобръща целия живот на пациента. Той повече не може да се храни по стария начин.

Трябва да се откаже от много храни, които е обичал преди това в името на своето остатъчно здраве.  Язва означава рана. Тази рана може да бъде голяма или по-малка. Може да зарасне, но може да остане отворена и да се наложи оперативна намеса.

Основната храна, която трябва да присъства в менюто е растителна и млечна. Зеленчуците трябва да бъдат задушени на пара. Без да се прибавят дразнещи подправки, сосове и други дресинги.

Петър Димков
Петър Димков е знаел, че появата на язва променя целия начин на живот на човек

Супите са изключително полезни – леки, зеленчукови, без излишни подправки.

Добре се отразяват различните каши и картофено пюре, но без чер пипер.

Можете да пиете прясно изцедени сокове и домашни компоти. Задължително трябва да ядете кисело мляко.

Много от плодовете в суров вид дразнят стомаха и най-вече появилата се язва. Но можете да ядете банани в суров вид, защото тяхното месо е нежно.

Ако от време на време ви се прияде месо, то трябва да бъде крехко и сочно задушено или запечено – бяло пилешко, телешко или риба – пъстървата има изключително нежно бяло месце.

Забравяте за кафе, цигари, алкохол, газирани напитки, черен чай, защото те дразнят лигавицата на стомаха.

Не трябва да ядете твърди ядки, зеле, моркови, ябълки, дори и да са  ситно настъргани или смлени. Хлябът също трябва да бъде мек и пухкав, за да не дразни получената язва.

1. Лечителят Петър Димков препоръчвал на гладно преди обяд и преди вечеря да изядете 1 или 2 глави печен кромид (червен) лук, който не се соли и не се ръси със захар.

Лукът се нарязва на колелца и се изпича в тавичката с малко вода и без мазнина или на скарата.

2. Приемате обедната или вечерна храна.

3. За десерт ядете 1 или 2 печени ябълки, които предварително са били обелени и са махнати семките, заедно с люспите около тях. Ябълките не се ръсят със захар. Може вместо ябълки да ядете печена тиква без захар.

4. След десерта приемате една специална смес: 50 гр. ленено брашно, 50 гр. пудра захар, 50 гр. сода за хляб (бикарбонат), 50 гр. брашно от фий и 50 гр. пепел от изгорен картоф.

Вземате по-голям картоф или 2 по-малки. Обелвате ги и ги режете на тънки кръгчета. Слагате ги в тава върху хартия за печене и ги държите във фурната, докато станат на въглен.

Полученият въглен счуквате и добавяте към предходните продукти, заедно с още 15 гр. сяра на прах (рафинирана), която се купува от аптеката.

Смесвате всичките изброени съставки и ги размивате с вода или с чай от лайка.

Това меню от Петър Димков се повтаря толкова пъти, колкото имате нужда, за да подобрите състоянието на образуваната язва.

Според старите баби, когато човек има язва, той трябва да яде сурови охлюви, защото тяхната слуз помага на раната язва да заздравее – да калцира.

Това е много неприятно, но има хора, които са го правили от необходимост.

Слуз от охлюви се използва в направата на лекарства против язва и други рани. Трябва да потърсите в аптеката.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *