ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се храните с витилиго?

Много хора вярват, че спазването на здравословна диета, която е специфична за витилиго може да контролира това заболяване на кожата и да помогне за регенерацията на клетките.

1. Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни са важна част от всяка диета за витилиго, тъй като те съдържат голямо количество фибри, витамини и минерали, всички от които работят заедно, за да поддържат добро общо здраве. Имат високи количества витамин Е, а той е свързан с подобряването на имунния отговор на организма, както и с подпомаганетому в борбата с вредните бактерии, което играе съществена роля в поддържане на кожата здрава.

2. Зеленчуци

Спанакът е чудесен вариант, тъй като съдържа много хранителни вещества, които могат да стимулират регенерацията на кожата и ремонта на повредените кръвоносни съдове на тялото.

Чесънът също е добър избор, защото е не само естествен антибиотик, но има няколко различни хранителни вещества, които работят заедно, за да запазите здравето ни клетки.

Зелето е друго задължително допълнение към храненето на болните от витилиго, защото съдържа множество вещества, които помагат на тялото ни да се освободи от всякакви вредни химикали.

Чудесно допълнение към зеленчуците са и някои плодове като доматите и боровинките, които също имат лечебни свойства.

3. Здравословни мазнини и ядки

Зехтинът е една отлична възможност, тъй като е лесно да го добавите към вашата храна. Широка гама от ядки също са чудесен източник на здравословни мазнини, в допълнение към протеина, но трябва да избягвате шам фъстък и кашу.

4. Естествени добавки

Има няколко естествени добавки, които са свързани с намаляване на ефектите на витилиго по отношение на депигментацията. Гинко билоба е един пример и експертите обикновено препоръчват да пиете таблетки стандартизиран екстракт.

Храни, които да се избягват:

–   Чай и червено чили

–    Череши, малини и къпини

–    Млечни продукти, включително извара, мляко и айран

–    Говеждо, червено месо, риба

–    Пикантни или мазни храни, газирани напитки, сода бикарбонат, кафе, шоколад, нездравословна храна

 

Как грейпфрутът работи за вашата красота и здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *