Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как алкохолът се отразява на диабетиците?

Алкохолът се отразява по-различно на диабетиците, отколкото на останалите хора. Най-малкото може да понижи кръвната ви захар. Добрата новина е, че леката до умерена консумация на алкохол (максимум една чаша на ден за жените и две за мъжете) се свързва с по-малък риск от смърт вследствие на инфаркт. Следвайте тези указания и халбата бира или чашата вино могат да бъдат част от приятната вечеря.

Пийте по чаша бира или вино само ако кръвната ви захар обикновено е в нормата. Ако я измервате редовно, специалистите съветват, че няма опасност както мъжете, така и жените да си поръчат не повече от две питиета на вечеря. Но ако нивата са непостоянни, поискайте разрешение – алкохолът може да доведе до хипогликемия и да затрудни връщането на кръвната захар в желаните граници.

kokteiliПомолете сервитьора да ви поднесе коктейла с храната. Не е добра идея да го изпиете, преди да сте хапнали, особено за тези, които вземат инсулин или други лекарства при диабет. На празен стомах нивата на кръвната захар най-вероятно вече са ниски. Пийте алкохола, докато се храните или още по-добре – след като приключите, за да намалите опасността от хипогликемия.

Прескочете чашките с чадърчета. Изисканите коктейли с украса съдържат много повече захар и калории, отколкото останалите. Замразената пина колада например има 250 ккал, 6 г мазнини и 32 г въглехидрати. В 50 г уиски с газирана вода или диетична сода се съдържат около 100 ккал и никакви въглехидрати.

Избирайте между виното и десерта. Лесно се забравя, че напитките съдържат калории, точно както и твърдите храни. Ако нивата на кръвната ви захар са в здравословните граници, можете да си позволите чаша вино с вечерята, но ще трябва да премислите избора на храна. В 150 мл вино се съдържат около 120 ккал – в две чаши има, най-общо пресметнато, същото количество калории, колкото и в една петифура. Ако броите калориите, ще трябва да планирате предварително и да изберете между питието и десерта. Ако сте на лечение с инсулин, не можете да замените богатия на въглехидрати сладкиш с алкохола. Дозата ви инсулин е пресметната на базата на въглехидратите, които приемате. Алкохолът има калории, но не ви е нужен инсулин, за да ги компенсирате.

Не бъркайте ниската кръвна захар със замайването от алкохол. Понякога завалената или затруднена реч се появява при хипогликемия, която може да бъде объркана с опиянението вследствие консумация на алкохол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *